Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Od petka u Galeriji Gojak možete vidjeti kako će izgledati nova makarska tržnica i ribarnica

Od petka u Galeriji Gojak možete vidjeti kako će izgledati nova makarska tržnica i ribarnica

Pobjednički i drugoplasirani tim održat će prezentaciju radova

U makarskoj Galeriji Gojak u petak se s početkom u 18.00 sati, otvara izložba natječajnih radova pristiglih na međunarodni arhitektonsko-urbanistički natječaj Europan 17, za lokacije Pijaca/Peškarija/Gastro-centar grada.

Na izložbi će biti predstavnici provoditelja natječaja Europana Hrvatske, članovi ocjenjivačkog suda te predstavnici nagrađenih timova. Svi zainteresirani imat će priliku pogledati svih dvadeset radova pristiglih na natječaj te prezentaciju dva nagrađena rada, a na izložbi će biti promoviran i dostupan katalog svih prispjelih radova.

Prvonagrađeni Elisabeth Terrisse de Botton iz Španjolske te Matthieu Brassbin iz Francuske prezentirat će svoj rad Earth, Wind and Water, a drugonagrađeni, autorski tim Ria Tursan, Jana Horvat, Antea Divić, Sara Blekić i Hana Dašić iz Hrvatske svoj rad A Roof Without a House - A Study of Slowness.

Natječaj je raspisan u ožujku 2023. godine, a projektni zadatak je bio osmisliti novi izgled gradske tržnice i ribarnice. Na međunarodni natječaj mogli su se prijaviti svi zainteresirani arhitekti mlađi od 40 godina, a tema ciklusa Europan 17 bila je Živi gradovi 2 - re-imaginacija arhitekture kroz skrb o životnim sredinama.

Vaša reakcija na temu