Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jadrolinija POVEĆANJE KAPACITETA Jadrolinija rotira trajekte na splitskom plovnom području

POVEĆANJE KAPACITETA Jadrolinija rotira trajekte na splitskom plovnom području

Privremeno rješenje do priključivanja trajekta Oliver

Kako bi se povećao kapacitet prijevoza putnika i vozila, od 6. svibnja trajekti Petar Hektorović i Bartol Kašić održavaju državnu liniju Split-Vela Luka-Ubli. 

'Slijedom ove rotacije, državnu liniju prema Visu preuzeo je trajekt Zadar. Na državnoj liniji Split-Stari Grad (Hvar) plove trajekti Faros i Tin Ujević, a plovidba će se od 9. svibnja održavati prema plovidbenom redu niske sezone, odnosno s pet dnevnih putovanja, dok će cijene ostati prema vansezonskoj tarifi', poručuju iz Jadrolinije. 

Na istoj liniji, dodaju, kako bi se dodatno odgovorilo na povećanje prometa, na dane 9. i 12. svibnja u 8.30 iz Splita te u 11.30 iz Starog Grada te 11. svibnja cijeli dan plovit će trajekt Marko Polo.

'Riječ je o privremenom, a ne dugoročnom rješenju, kojim se odgovara na potrebe otočana i putnika za većim kapacitetom prijevoza do priključivanja trajekata Korčula i Oliver na državnu liniju Split-Vela Luka-Ubli. Preuzimanje linije od strane ovih trajekata očekujemo vrlo skoro te se u to ulažu veliki napori', zaključili su iz Jadrolinije.

Vaša reakcija na temu