Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Privremena prometna regulacija prometa u Ivankovoj ulici u Stobreču

Privremena prometna regulacija prometa u Ivankovoj ulici u Stobreču

Radovi bi trebali biti završeni do 15. lipnja

U sklopu 'Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin' u tijeku su radovi u naselju Stobreč koji su dio ugovora 'Spoj sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe i dogradnja podmorskog ispusta Stobreč'.

Radovi u Ivankovoj ulici podijeljeni su u 8 faza radi što manjeg ometanja prometa i stanovnika, a ukupna dužina rovova iznosi 704 metara.

Prva i druga faza odvijaju se u Ivankovoj ulici od kućnog broja 122 do križanja s glavnim krakom ulice (na slici prikazano pod 7A i 7B).

Stoga, u utorak, 2. travnja 2024. godine uvodi se privremena prometna regulacija u Ivankovoj ulici u Stobreču, od kućnog broja 122 do križanja s glavnim krakom ulice. Privremenom prometnom regulacijom predviđeno je zatvaranje ove dionice za prometovanje vozila. Planirano trajanje radova je do 15. lipnja 2024. godine.

Svi stanari predmetnih lokacija pravovremeno će biti obaviješteni o izvođenju radova te vremenskom roku u kojem se isti planiraju izvesti.

Izvođač radova je Zajednica gospodarskih subjekata Strabag d.o.o. iz Zagreba i Pomgrad inženjering d.o.o.  iz Splita, a nositelj Projekta Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split.

'Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin' investicija je ukupne vrijednosti 237.807.499,19 eura, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 188.387.880,03 eura, 129.446.550,25 eura, odnosno 68,71 % financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Preostalih 49.419.619,16 eura ili 31,29 % sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split-Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.

*Sadržaj ove publikacije je isključiva odgovornost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split

Vaša reakcija na temu