Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TIŠ SINJ Tehničari cestovnog prometa na terenskoj nastavi

TIŠ SINJ Tehničari cestovnog prometa na terenskoj nastavi

Održane su prezentacije, radionice, debata i pub kviz

Jučer su učenici i djelatnici TIŠ Ruđera Boškovića u Sinju proveli vrlo zanimljiv dan van škole.

Učenici u zanimanju Tehničar cestovnog prometa sudjelovali se u realizaciji terenske nastave koja je organizirana u suradnji s predstavnicima uprava i voditeljima slijedećih tvrtki: Hrvatske ceste d.o.o., Županijske ceste Split d.o.o., te LDC Konzum - Dugopolje. Stručni posjeti navedenim i sličnim poduzećima planirani su  okviru Školskog kurikuluma, zbog upoznavanja učenika s tržištem rada te mogućnosti stručnog predstavljanja potencijalnim i zainteresiranim poslodavcima. 

Učenici su se tijekom stručnog  posjeta upoznali s tehnološkim procesima i suvremenim tehnologijama koje se koriste u Logističkom i distribucijskom centru Konzum u Dugopolju, zatim su posjetili novu poslovnicu Županijskih cesta u Dugopolju te Centar za  kontrolu i upravljanje brzom cestom Dugopolje - Klis  - Solin.

Ovaj projekt, namijenjen je učenicima završnih razreda u zanimanju  Tehničar cestovnog prometa kroz koji zainteresirani učenici mogu tijekom stručnih posjeta osim usavršavanja i jačanja poslovnih kompetencija iskazati interes za rad u navedenim tvrtkama. 

'Ovim putem koristimo priliku da se zahvalimo svim predstavnicima navedenih tvrtki na organizaciji, suradnji i gostoprimstvu, posebno našem bivšem učeniku Domagoju Marunici iz Županijskih cesta, koji je pomogao u realizaciji projekta te pripremi prigodnog domjenka za učenike', poručuju iz škole.

U isto vrijeme su učenici junior ambasadori EU parlamenta Mihael Žižić i Ivan Prcela, u pratnji senior ambasadora Tonija Dukića, sudjelovali na događanju koje je organizirala Srednja škola Brač sudjelovalo je ukupno 12 škola iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije, a tema susreta bili su nadolazeći izbori za Europski parlament. 

U okviru događaja održane su prezentacije, radionice, debata i pub kviz. Uz sve ovo, prisustvovali su i Danu otvorenih vrata Srednje škole Brač.

Vaša reakcija na temu