Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović/Screenshot PUNI SE SPLITSKI ZATVOR Petraku i ekipi produžen pritvor, uhićena još četvorica iz skupine radi šverca kokaina, marihuane, eura i danskih kruna

PUNI SE SPLITSKI ZATVOR Petraku i ekipi produžen pritvor, uhićena još četvorica iz skupine radi šverca kokaina, marihuane, eura i danskih kruna

Proširena je istraga, privedeni su novi članovi kartela

Splitski Županijski sud jučer je, kao i obično kada se radi o ročištu za istražni zatvor za zločinačku organizaciju Nenada Petraka, bio okružen policajcima s dugim cijevima. Trinaest okrivljenika dovedeni su iz splitskog zatvora na ročište održanoj u velikoj dvorani suda. Bez nekog posebnog iznenađenja, sudac istrage produžio im je boravak na Bilicama, a popodne će vjerojatno donijeti istu odluku o USKOK-ovom zahtjevu protiv petorice novih članova kartela. Četvorica su uhićena jučer, jedan je u bijegu, a preostali član skupine već je neko vrijeme u zatvoru. 

Prema najnovijim rezultatima obrade PNUSKOK-a, za koju je USKOK donio rješenje o proširenju istrage, sumnja se da su osumnjičenici pod Petrakovim vodstvom na području Nizozemske, Belgije, Danske, Njemačke, Švicarske, BiH, Austrije, Slovenije i Hrvatske krijumčarili kokain i marihuanu radi daljnje preprodaje, ukupno 341,6 kilograma kokaina, 73 kilograma marihuane, 471 tisuću eura i 83 tisuća danskih kruna. 

USKOK navodi da je Petrak organizirao dopremu droge u Austriju i Hrvatsku te organizirao predaju okrivljenicima koji su je prodavali većem broju osoba iz Splita, Solina, Biograda, Dubrovnika, Zadra, Rijeke i Zagreba, kao i za sada nepoznatim osobama u BiH. Petraka sumnjiče da je od ukupne količine prokrijumčarenog kokaina u EU u Hrvatsku prokrijumčario najmanje 126,6 kilograma. 

Marihuana je stizala iz Španjolske i Crne Gore. Petrak se sumnjiči da je organizirao prihvat i skladištenje. 

Vaša reakcija na temu