Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ranko Ostojić je novi predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije

Ranko Ostojić je novi predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije

U 19.30 sati preostalo je još pobrojiti glasove iz Omiša i Supetra, ali radi se o manjem broju članova koji ne mogu utjecati na rezultat. Do tada je pobrojeno 595 glasova za Ostojića, a tek 314 za Kukoča

Ranko Ostojić preuzima od Arsena Bauka splitsko-dalmatinski SDP. Odlučeno je tako na današnjim izborima. U 19.30 preostalo je još pobrojiti glasove iz Omiša i Supetra, ali radi se o manjem broju članova koji ne mogu izmijeniti rezultat. Ostojić je uvjerljivo potukao protukandidata Danijela Kukoča, i to s 595 glasova prema 314. 

Županijsku organizaciju SDP-a osam je godina vodio Arsen Bauk. Odlučio je da se ovog puta neće ponovno kandidirati za predsjednika organizacije. Kandidirao se za predsjedništvo. Kako je bio jedini kandidat s Brača, nije ni biran, već je automatizmom ušao u predsjedništvo. 


Odnos Bauka i Ostojića nije bio najsretniji. Prije par mjeseci Baukov amandman, koji isključuje kandidaturu u slučaju neodazivanja sjednicama stranačkih tijela, izazvao je krizu u vrhu stranke, a Ostojića uvjerio da je upravo on glavna meta te intervencije.

Na koncu se o tome nije ni raspravljalo, Ostojićeva kandidatura propuštena je bez obzira na Baukov amandman. 

Ostojić se 2010. godine kandidirao za predsjednika Gradske organizacije u Splitu, no nije prošao. S ne tako uvjerljivom većinom potukao ga je Marin Jurjević Baja.   

Vaša reakcija na temu