Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović REAKCIJA DOLISA: Postupamo u skladu s važećim Ugovorom o koncesiji, Ivošević svjesno iznosi potpune neistine s pozicije političke moći

REAKCIJA DOLISA: Postupamo u skladu s važećim Ugovorom o koncesiji, Ivošević svjesno iznosi potpune neistine s pozicije političke moći

'Policija u nekoliko izlazaka na teren nije pronašla nikakve elemente za postupanje'

Na prozivke dogradonačelnika Bojana Ivoševića kako se na Kašujima ilegalno nasipa plaža, reagirao je koncesionar, tvrtka Dolis.

'Podsjećamo javnost da ovo nije prvi put da zamjenik gradonačelnika Ivošević iznosi potpune neistine u svrhu osobnih političkih obračuna s drugim strankama, a sve na štetu tvrtke Dolis. Od početka poslovanja na Kašjunima, u niti jednom trenutku te ni na koji način nismo prekršili odredbe Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru, što je uostalom potvrdio i Ustavni sud Republike Hrvatske. I uoči te presude javno smo upozoravali da smo izloženi pravnom i fizičkom nasilju te opetovanim političkim prijetnjama bez ikakve pravne osnove', navode iz Dolisa.

Unatoč svemu tome, dodaju, najnovija objava zamjenika Ivoševića, osim sto je u potpunosti sukobljena s logikom i zdravim razumom, očigledno nagovještava nastavak institucionalnog pritiska s pozicije političke moći. 

'Zabrinjava količina neistina iznesena u ovoj objavi u kojoj Ivošević našu tvrtku proziva za 'ilegalne' aktivnosti i pritom navodi članak 197. Zakona o pomorskom dobru koji propisuje novčane kazne za pravne osobe koje bez pravne osnove provode određene aktivnosti, a istovremeno u potpunosti svjestan činjenice da naša tvrtka ima važeći Ugovor o koncesiji koji predstavlja posebnu upotrebu pomorskog dobra', poručuju te dodaju kako su sukladno članku 6. navedenog Ugovora, kao koncesionar dužni održavati i štititi pomorsko dobro, odnosno uređivati plažu koristeći vlastita financijska sredstva. 

'Kao i svake godine uoči ljetne sezone, uputili smo obavijest o namjeri provođenja aktivnosti prihrane plaže SDŽ, Lučkoj kapetaniji i JUPŠ Marjan. Aktivnosti prihrane obavljaju se zbog prirodnih oštećenja nastalih pod utjecajem vjetra i mora, a pazeći pritom da se ne mijenja postojeća obalna crta. Da su aktivnosti na Kašjunima u skladu sa Zakonom potvrdila je i policija koja u nekoliko izlazaka na teren nije pronašla nikakve elemente za postupanje. Za kraj ističemo da će iovog ljeta nasi sugrađani i gosti u Kašjunima imati jedinu uređenu plažu uslijed radova na Žnjanu i izuzetno lošeg stanja ostalih splitskih plaza', zaključili su iz Dolisa.

Vaša reakcija na temu