Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Šestanovac će dobiti školsku sportsku dvoranu vrijednu 2,6 milijuna eura

Šestanovac će dobiti školsku sportsku dvoranu vrijednu 2,6 milijuna eura

Projekt financira Splitsko-dalmatinska županija

Ravnateljica Osnovne škole Dr. fra Karlo Balić iz Šestanovca, Nada Utrobičić, je u ponedjeljak, na sam Dan općine Šestanovac, potpisala ugovor s izvođačem o izgradnji dvodijelne školske sportske dvorane, čija je ukupna vrijednost 2,6 milijuna eura. Rok izvođenja je 16 mjeseci, a radovi će početi u lipnju. 

Župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban, izrazio je zadovoljstvo jer se cijeli taj projekt financira matičnim sredstvima Splitsko-dalmatinske županije. 

'Prošle godine smo dovršili dvoranu u Dugom Ratu, a danas pokrećemo ovaj projekt u Šestanovcu. Čeka nas jako puno posla, a novim Nacionalnim planom oporavka i otpornosti je, zahvaljujući predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, osigurano jako puno financijskih sredstava kako bi do konca 2027. godine sve škole imale nastavu u jednoj smjeni. Mi ćemo također pripremiti projekte kako bi mogli biti na valorizaciji u resornom ministarstvu', izjavio je župan.

Nada Utrobičić se zahvalila županiji na naporima koji su uloženi kako bi se krenulo u ovaj projekt. 

'To je dokaz kako Splitsko-dalmatinska županija ulaže u Dalmatinsku zagoru, ne samo kroz ovaj projekt. Ovdje je Županija uložila u izgradnju drugog kata naše škole i mi imamo rad u jednoj smjeni. U područnu školu Blato na Cetini također je uloženo 1,2 milijuna kuna i sve su to investicije Splitsko-dalmatinske županije', naglašava Utrobičić.

Župan je s izaslanstvom obišao radove na trasi županijske prometnice Šestanovac - Katuni, a razgovaralo se i o projektu katastarske izmjere koji se provodi na području Općine Šestanovac.

Vaša reakcija na temu