Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Šibenska odvjetnica odštetu od 310.000 kuna isplatila sebi umjesto klijentima

Šibenska odvjetnica odštetu od 310.000 kuna isplatila sebi umjesto klijentima

Kada su oštećeni saznali za isplatu, vratila im je dio novca

Šibenska je policija prijavila 47-godišnju odvjetnicu koju su osumnjičili za zlouporabu povjerenja na štetu 53-godišnjaka i 55-godišnjakinje i kazneno djelo utaje poreza ili carine. 

Utvrdili su da je od 2006. godine do svibnja 2012. pred Općinskom sudom u Šibeniku zastupala njihove imovinske interese te da je 5. travnja 2012. godine s osiguravajućim društvom u Šibeniku dogovorila i potpisala izvan sudsku nagodbu temeljem koje je 9. svibnja 2012. na bankovni račun uplaćen dogovoreni iznos od 310.000 kuna. O uplati nije izvijestila svoje klijente, a kada su oni saznali za isplatu, na njihovo inzistiranje, vratila im je dio odštete.

- Utvrđeno je i da osumnjičena, s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dodanu vrijednost i poreza na dohodak, ovaj iznos nije evidentirala u svojim poslovnim knjigama niti u godišnjoj prijavi poreza na dohodak, čime je oštetila državni proračun za iznos od 44.974,83 kune. Protiv osumnjičene je podnijeto Posebno izvješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi - poručili su iz šibenske policije.

Vaša reakcija na temu