Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Šimundić čestitao Dan Europe

Šimundić čestitao Dan Europe

Natječe se za mjesto u Europskom parlamentu

Predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske skupštine Mate Šimundić, koji se za europarlamentarna izbore kandidirao na nezavisnoj listi koju predvodi Ladislav Iličić, čestitao je Dan Europe.

'Danas je Dan Europe! Europska unija dugo je vremena za svoje narode i države bila sinonim slobode i sigurnosti. Bila je prostor slobode i prosperiteta naspram prijetnje komunizma i zajednica država koja je osigurala jedno od najduljih razdoblja mira u čitavoj europskoj povijesti. To je bilo razdoblje kada su sloboda i sigurnost išle ruku pod ruku, a pod budim okom odgovornosti.

Nažalost, čini se da je to razdoblje iza nas. Onog trenutka kada je svijest o odgovornosti za zajednički europski dom ispala iz političke jednadžbe, sloboda i sigurnost počele su napuštati europski kontinent i Europsku uniju', poručuje Šimundić

Kaže kako je sloboda prvo počela uzmicati pred birokracijom, administracijom i reguliranjem svega što se dalo regulirati. 

'Gospodarstvo je, više od svih drugih područja, došlo na udar sitničavih propis protupoduzetničke logike, a sve u cilju jačanja centralizacije i kontrole.

Međutim, kako to inače biva, nije se stalo na tome. Želja za sve čvršćom kontrolom proširila se na sva područja života, a događanja za vrijeme covid-histerije kulminacija su opsesivne kontrole te povijesna i moralna mrlja Europske unije, ali i šire.

S druge strane, nekontrolirane ilegalne migracije, terorizam i povratak rata na europski kontinent navijestili su i kraj dugog razdoblja sigurnosti i mira u Europi.

Krajnje je vrijeme da se europski birokrati i političari osvijeste i shvate da su im glavni zadatak i odgovornost štititi interese, prosperitet i sigurnost europskih građana!

Kao zastupnik u Europskom parlamentu svoju ću politiku temeljiti na inicijativama jačanja slobodnog tržišta i deregulaciji. Europa kao prostor ekonomske slobode, koji na prvo mjesto stavlja europske poduzetnike gospodarstvenike, poljoprivrednike i ribare, jedino je jamstvo prosperiteta svih nas. Isto tako, jačanje nepropusnosti europskih, a samim time i hrvatskih granica, povećanje izdvajanja za obranu i ponovno uvođenje vojnog roka, bit će neke od temeljnih sigurnosnih politika za koje ću se zalagati u Europskom parlamentu.

U nedjelju 9. lipnja izađimo na izbore za Europski parlament i zajedno učinimo Europu i Hrvatsku prosperitetnijom i sigurnijom‼️

Sretan vam Dan Europe!', naglašava.

Vaša reakcija na temu