Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Google Street View Smijenjen predsjednik Gradskog kotara Trstenik Saša Varmuža

Smijenjen predsjednik Gradskog kotara Trstenik Saša Varmuža

U roku od 30 dana vijećnici imaju priliku za dogovor i ponovnog konstituiranja, u protivnom idu izbori

Predsjednik Gradskog kotara Trstenik Saša Varmuža smijenjen je s te funkcije na sjednici Kotarskog vijeća održanoj u četvrtak navečer.

Varmuža je vodio kotar kao kandidat udruge Kvart u koaliciji s HDZ-om. Upravo je jedan od dva vijećnika HDZ-a, Jure Roščić,  inicirao smjenu, a podržali su ga tri oporbena vijećnika, dva iz SDP-a te vijećnica HNS-a.

U roku od 30 dana vijećnici imaju priliku za dogovor i ponovnog konstituiranja, u protivnom idu izbori.

Smijenjeni predsjednik nije bio voljan za komentar za sada, udruga Kvart će se očitovati. 

Opozicijski potpredsjednik Gradskog kotara Trstenik i nositelj liste SDP-HNS-HSU Damir Barbir na kotarskim izborima prokomentirao nam je zašto je lijeva koalicija podržala odlazak Varmuže.

- Zbog učestalog zakazivanja termina sastanaka koji nisu odgovarali našoj vijećnici Marini Travnikar, zbog zloupotrebe organiziranja skupova građana u ime Gradskog kotara Trstenik bez da se o tome odlučivalo na kotarskim sastancima, te na koncu zbog toga što u kotaru nije ni započet, a kamo li realiziran ijedan ozbiljan projekt, morali smo podržati prijedlog gospodina Jure Roščića. Iskreno nam je žao što je moralo doći do toga - rekao je Barbir.

Dodao je i da se nadalje ide po proceduri iako smatra da je nakon neuspjele koalicije HDZ-udruga Kvart najpoštenije i najodgovornije vratiti mandat građanima kroz nove izbore. 

Gradski kotar Trstenik na čelu s Varmužom, dodajmo, organizirao je i prosvjede zbog izmjena GUP-a i gradnje koja se planira tamo. 

Vaša reakcija na temu