Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Smojin teatar od srijede do subote na Šperunu

Smojin teatar od srijede do subote na Šperunu

Program počinje svake večeri u 21 sat

U srijedu na Šperunu, na križanju Jerine i Smojine ulice, počinje Smojin teatar, manifestacija koju organizira Gradski kotar Varoš s ciljem obnavljanja tradicije pučkih priredbi, igrokaza, recitala i koncerta na varoškim pjacetama. Program svake večeri počinje u 21 sat, a u srijedu je na rasporedu kabaretska predstava multimedijalne umjetnice Ana-Marije Fabijanić. Drugog dana teatra na repertoaru je Smojina 'Roko i Cicibela', a u petak Večer čakavske priče udruge Marko Uvodić Splićanin & Duo Artis: Jadran Vušković i Oliver Rogošić. Teatar završava u subotu predstavom 'Čekaonica' u izvedbi Kaštelanskog kazališta.

Vjeko Santrić, predsjednik GK Varoš u odlasku, prisjetio se listopada 2013. godine kada je kroz Akupunkturu predloženo otvaranje Smojinog teatra.

- Ideju su kasniji organizacijsko-tehnički nesporazumi za dulje vrijeme ugasili, a cijeli je Varoš s brojnim svojim nekad živim pjacetama i dvorima prepušten stihijskom štekatiziranju i apartmaniziranju. Zato je uvijek i pravi i zadnji čas da makar povremeno u takve prostore vratimo onu vrstu šušura koja ne dolazi samo od kovčega turističkih kotačića, nego šušura koji priziva potrebu da iz neke pitomije nedavne prošlosti na svjetlo dana izvučemo i mogućnost življenja bogatijeg i raznovrsnijeg od pukog i turizmu apsolutno podređenog preživljavanja. I premda smo svikli da se planovi sve češće donose radi samih planova, a ne njihove realizacije, u Varošu se začudo prionulo vlastitom gradu pokloniti jednu malu i nepretencioznu svibanjsku paletu kulturnih događanja za koja ne sumnjamo da će privući mnogu pažnju i odobravanje - poručio je Santrić.

Vaša reakcija na temu