Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jojo Hasilla from Pixabay Splićanka ostala bez 14.000 eura prilikom navodnog razgovora za posao

Splićanka ostala bez 14.000 eura prilikom navodnog razgovora za posao

Policiji je prijavljena računalna prijevara

Splitskoj policiji jučer je 25-godišnjakinja prijavila računalnu prijevaru. 

Prilikom navodnog razgovora za posao nepoznata osoba zatražila je da preuzme određenu aplikaciju. Ona je to učinila te je tako toj osobi omogućila kontrolu nad svojim računalom i pristup digitalnom novčaniku. Nakon toga su joj ukradene vrijednosnice koje je ta osoba prodala za iznos od gotovo 14 tisuća eura za koliko je oštetila 25-godišnjakinju. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

'S obzirom na to da se skoro svakodnevno pojavljuju novi načini računalnih prijevara, važno je informirati se radi čega Policijska uprava splitsko-dalmatinska kontinuirano provodi preventivnu kampanju 'SafetyNet- Bitka za sigurnost'.

Informirajte se, budite oprezni, ne poklanjajte povjerenje i osobne podatke bilo kome. Također, posjetite stranice Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznajte kako se zaštititi', upozorava policija.

Vaša reakcija na temu