Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitsko-dalmatinski vatrogasci dobili donaciju vrijednu 50.000 kuna

Splitsko-dalmatinski vatrogasci dobili donaciju vrijednu 50.000 kuna

Sredstva će se utrošiti za nabavu tlačnih cijevi

Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije tvrtka dm je donirala 50 tisuća kuna za nabavku tlačnih cijevi koje će pomoći u učinkovitijoj obrani od požara.

- Uz kvalitetno obrazovanje i obuku, ključ uspješnosti svih vatrogasnih intervencija je kvalitetna vatrogasna oprema. U ime svih vatrogasaca Splitsko-dalmatinske županije zahvaljujem dm-u što je prepoznao važnost ove donacije. Tlačne cijevi ubrajaju se u najvažniju vatrogasnu opremu za gašenje požara te su prijeko potrebne za rad na terenu i za bolju i učinkovitiju borbu protiv požara - rekao je Dražen Glavina, županijski vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije. 

Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije dio je Hrvatske vatrogasne zajednice koja obavlja stručne i organizacijske poslove koji se odnose na unaprjeđenje cjelokupnog sustava dobrovoljnog vatrogastva. Kao krovna vatrogasna organizacija okuplja više od 1700 vatrogasnih društava u jedinicama lokalne samouprave i gospodarstvu s oko 150.000 članova koji su udruženi u preko 200 vatrogasnih zajednica općina, područja i gradova te 20 vatrogasnih zajednica županija i Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba. 

- Fotografije hrabrih vatrogasaca koji se uspješno i srčano bore protiv vatrene stihije, izazivaju poštovanje svih nas. Prateći medijska izvješća, mogli smo primijetiti da im uistinu ne nedostaje odvažnosti, ali im je potrebna odgovarajuća oprema kako bi njihovi napori bili što učinkovitiji i manje rizični za živote tih hrabrih ljudi. Ponosni smo što će ova donacija vatrogascima Splitsko-dalmatinske županije u kojoj dm posluje u 18 prodavaonica, pomoći da lakše obavljaju svoj posao kojim čuvaju domove i živote sugrađana. Koristim ovu priliku da svim vatrogascima u ime dm-a zahvalim na svemu što su napravili i što rade za svoje sugrađane - istaknula je Hana Matić, područna menadžerica dm-a.

Vaša reakcija na temu