Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SVI ĆE BITI UPISANI: Puljak najavio lijepe vijesti roditeljima djece jasličke i vrtićke dobi

SVI ĆE BITI UPISANI: Puljak najavio lijepe vijesti roditeljima djece jasličke i vrtićke dobi

Objavljeni su rezultati upisa prvog kruga, oko 500 djece je bez željenog vrtića

Uoči rezultata prvog kruga upisa u vrtiće gradonačelnik Ivica Puljak je pozvao roditelje na strpljenje i najavio kako će sva djeca biti upisana u predškolske ustanove. Čak će, kaže, ne samo biti upisani svi 'jasličari' koji zadovoljavaju kriterije o oba roditelja zaposlena i s prebivalištem u Splitu, nego će se proširiti kategorije upisa. 


- Već možemo reći da je situacija ove godine bolja od prošle, kada smo upisali svu djecu u vrtiće i gotovo svu djecu u jaslice. Naša je procjena, kada prođe žalbeni rok i sinkroniziramo rezultate s privatnim vrtićima, da će ostati mjesta i za onu kategoriju djece jasličke dobi kojima nisu oba roditelja zaposlena - najavio je Puljak.

Stoga je zamolio roditelje za strpljenje nakon prvog kruga upisa. Oko 500 neupisane djece se očekuje nakon prvog kruga rezultata.

- Brojevi znaju biti zbunjujući, obično se dogodi da bude oko 500 koji nisu upisani gdje su željeli. Ali, kako negdje imamo duplo upisanih, kroz ovaj period to se riješi. Kada bismo sad rekli brojku neupisanih, ispala bi velika, a praktički se svi upišu - obrazložio je gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu