Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TROGIR Ugovoreno uređenje obalnog pojasa od Lokvica do starog mosta

TROGIR Ugovoreno uređenje obalnog pojasa od Lokvica do starog mosta

Investicija obuhvaća novo popločanje, podizanje obalnog zida, novu infrastrukturnu i urbanu opremu te jedan manji park

Sredinom rujna 2024. godine započet će radovi na uređenju produžetka šetnice Brigi, na dionici od parkinga na Lokvicama do starog kamenog mosta. Radi se o projektu koji je ranije planiran te dolazi kao druga faza uređenja vrijednog gradskog obalnog pojasa. Radove će izvoditi tvrtka Akropolis, a rok završetka je osam mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Duljina dionice koja će se uređivati je nešto manje od 300 metara, a s ranije uređenih 450 metara šetnice Brigi, to je gotovo 800 metara pješačke zone koja je za mnoge Trogirane već postala nova gradska riva. 

'Nakon nekoliko godina pripreme projektne dokumentacije i osiguravanja financijskih sredstava došli smo konačno i do trenutka ugovaranja izvođača radova na nastavku šetnice koja smo uredili na Brigima, a sada ide nova dionica od Lokvica do malog mosta. Projekt će podignuti vizuru ovog dijela grada, učiniti život još ugodnijim, a očekujemo da bude gotov uoči početka one iduće turističke sezone', rekao je gradonačelnik Ante Bilić

Investicija obuhvaća novo popločanje, podizanje obalnog zida čime će se spriječiti plavljenja, hortikulturu te drugu infrastrukturnu i urbanu opremu. Na manjoj zelenoj površini zapadno autobusnog kolodvora uredit će se i zelena zona u ulozi manjeg parka.

Vrijednost investicije je 800.000 eura + PDV, od čega iz Grada Trogira dolazi oko 550.000 eura dok ostatak sufinancira Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije s obzirom na to da projekt obuhvaća obalni pojas u njihovoj nadležnosti. Ranije je Grad za dio projektne dokumentacije izdvojio oko 30.000 eura.

Vaša reakcija na temu