Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Državljanin Turske krijumčario migrante i razbio rampu na granici kod Vinjana Donjih

Državljanin Turske krijumčario migrante i razbio rampu na granici kod Vinjana Donjih

Kažnjen je s 36.000 eura, ali nije imao novca pa će na 60 dana u zatvor

Zbog oštećenja tuđe stvari i prekršaja Zakona o strancima policija je osumnjičila 23-godišnjeg državljanina Turske. 

Jučer su zaustavili kombi u kojem je prevozio više stranih državljana koji su ilegalno ušli u RH. Tijekom istrage je utvrđeno i kako je malo prije nego su ga zaustavili na području Vinjana Gornjih oštetio rampu državne granice na mjestu gdje ne postoji stalna policijska ni carinska kontrola. Zbog toga će se protiv njega podnijeti kaznena prijava redovnim putem.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 53. Zakona o strancima, 23-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Općinski prekršajni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 36 tisuća eura.

Kako nije mogao platiti izrečenu novčanu kaznu, zamijenjena je kaznom zatvora u trajanju od 60 dana te je predan u zatvor.

Prema strancima koji su bili putnici u kombiju je proveden postupak sukladno Zakonu o strancima.

Vaša reakcija na temu