Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO Slavi se u splitskom HDZ-u, režu tortu i toče šampanjac

VIDEO Slavi se u splitskom HDZ-u, režu tortu i toče šampanjac

'Gdje je naš gradonačelnik, nikome nije stalo do Splita osim HDZ-u'

Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a, proglasio je pobjedu na parlamentarnim izborima. Počelo je slavlje uz tortu i šampanjac. 

'Ostvarili smo pobjedu kako u Hrvatskoj tako i u IX. i X. izbornoj jedinici koje pripadaju Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pokazali smo da smo kao stranka odlučni, da imamo emociju i da će HDZ formirati vladu i u novom sazivu. 

Ankete su za X. izbornu jedinicu pokazivale šest mandata, a na sedam smo. Čak ide i prema osmom. Nadamo se da će konačni rezultat biti još povoljniji za HDZ. Zahvaljujemo svim hrvatskim biračima koji su dali povjerenje HDZ-u, ali i svima onima koji su izišli na izbore', istaknuo je Šuta.

Ponovio je poruku koju je istaknuo prethodno, baš kao i župan Blaženko Boban, da se dokazalo da je netočna konstatacija da niska izlaznost HDZ-u ide u prilog. Tvrdi da je njegova stranka i na ovim izborima, s većom izlaznosti, pokazala veliku snagu i prepoznatljivost rada. 

'Pokazalo se da je i IX. izborna jedinica još uvijek čvrsta utvrda HDZ-a. Možemo biti sretni i ponosni ovakvim snažnim povjerenjem birača nakon dva uzastopna mandata i zaključiti po velikoj izlaznosti da su naši građani izabrali kontinuitet te Hrvatsku koja je sigurna, stabilna, koja raste i razvija se. Hvala svima koji su izišli na izbore, mi ćemo vaše povjerenje sigurno opravdati', poručio je Tonći Glavina

Andro Krstulović Opara kazao je, pak, kako HDZ najavljuje pobjedu i na sljedećim lokalnim i europskim izborima te, što je najvažnije, prema njegovim riječima, i predsjedničkim. 

'Nisu uspjeli pokušaj puča na državu i negiranje državnih institucija. Predsjednika Zorana Milanovića delegitimiralo je u svakom smislu. Žao mi je to kazati jer sam se borio za ovu državu još od '89. Nisam mogao zamisliti da ćemo imati predsjednika Republike koji će rušiti ustavni poredak. Ovo je znak i najava da ni na predsjedničkim izborima njemu nema mjesta. 

Buduća Plenkovićeva vlada opet će biti suzdržana, ponizna, konstruktivna i, prije svega, domoljubna. Radit će za korist svakog hrvatskog građanina, djeteta te neće ugroziti stabilnost, sigurnost i funkcioniranje slobodne demokracije za koju smo se krvavo borili i za koju je palo 16 tisuća života. Nakon predsjedničkih izbora, na proljeće iduće godine, Tomislav Šuta i njegova ekipa pobijedit će na lokalnim izborima i služit će svom gradu i svojim građanima kao što sam ja imao tu čast', kazao je. 

Šuta je naglasio kako su predstavnici drugih stranaka 'pobjegli' u Zagreb. Iz toga je zaključio kako nikome nije stalo do Splita, izuzev HDZ-u. 

'Mi smo u Splitu. Pitanje je gdje je naš gradonačelnik', zaključio je.


Vaša reakcija na temu