Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zeleni Dalmacije ZELENI DALMACIJE: Puljak bi mogao preseliti u Zagreb, a grad voditi njegov zamjenik Ivošević

ZELENI DALMACIJE: Puljak bi mogao preseliti u Zagreb, a grad voditi njegov zamjenik Ivošević

'Možda će odlazak u Sabor sve spasiti'

Zeleni Dalmacije poručuju kako vide da je splitski gradonačelnik Ivica Puljak dobro prošao na listama 'pa bi osim supruge sada i on mogao preseliti u Zagreb, a grad bi mogao voditi njegov zamjenik Bojan Ivošević'. 

Naglašavaju kako je sada prilika da se sumiraju njihovi rezultati u ove tri godine. 

'Iako je stalno napadao HDZ ostaje zabilježeno da sve projekte prethodnika dobio na pladnju realizacije što predstavlja najkompleksniji dio posla u smislu vremenskog trajanja. 

Panelima u Marmontovoj je htio pokazati  što se sve treba očekivati od njega u idućim godinama.

Zapravo mislimo kako je trebao postaviti samo jedan panel u kojem bi napisao da se nije ništa napravilo kroz ovo vrijeme što je potvrđeno i njegovim riječima da su do sada čistili Split, a da se ga uskoro krenuti graditi. Istina, pokrenuli su projekt Istočne obale koji će biti vrlo zahtjevno izvesti.

Druga stvar ne malo ozbiljna je uzimanje velikih kredita za ostvarivanje velikih ambicija što bi bilo ekonomski opravdano da živimo u nekim boljim vremenima ali s geopolitičkim rizicima od rata na balkanskoj ili svjetskoj sceni je izrazito rizično. Tako smo postali najzaduženiji grad u Hrvatskoj.

Postavlja se pitanje kako se nije apliciralo na povlačenje sredstava iz EU', poručuju Zeleni Dalmacije.

Dodaju kako smo i na tom polju katastrofalno nisko. 

'Vještina upravljanja gradom je zapravo rutinski posao ali Split svih ovih godina mijenja i eksperimentira s novim vlastima, ali tragično bez uspjeha. Uredi se pokoja uličica u mandatu i to je sav razvoj. Tako bi moglo biti i ovog puta. Hita se sa uređenjem Hrvojeve ulice i dijela Tomislavove kroz idejni projekt koji je afirmirao zapravo samo kule i mali drvored. Užurbano se rade sanacije zidina ne bi li se stiglo barem nešto ostvariti u radu ove garniture vlasti. Nazvan minimalističkim stvorio je jednu maksimalističku glupost, a to je obnova kula kojih više nema. Žalosno je da kule koje imamo nisu u funkciji.

Kako se nije ništa izgradilo valjda je ovaj zahvat (u kule kojih nema) jedini ozbiljan građevinski zahvat kao originalan doprinos ove vlasti, iako je sam natječaj diskutabilan. 

Kad pogledamo sve što je  gradonačelnik Puljak obećao u izbornoj kampanji i što je ostvario je samo praznina!', zaključuju Zeleni Dalmacije.

Split je, poručuju, prazan konzervirani grad. 

'Istina, Zeleni su pozdravili svaki potez vezano na konzervatorske uvjete, ali i uklanjanje raznoraznih kioska i objekata koji se desecima godina nisu dirali jer nije bilo političke volje bivših gradonačelnika. 

Purizam grada pretvorio se u svoju suprotnost – nestao je šušur -  život. 

Ostaje ipak za promisliti. Kako i zašto se nije gradila nova kvalitetnija slika grada od ove. Jer dignuti gotovo baš sve trafike nije trebalo kao ni sve štekate. 

Možemo reći da  je sve previše koštalo - a malo se dobilo. 

Ipak ova vlast imala je veliku osobinu proizvodnje konflikta gdje treba i gdje ne treba. Možda će odlazak u Sabor sve spasiti', zaključuju.

Vaša reakcija na temu