Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Cedevita u suradnji sa stručnjacima pokrenula 'Školu optimističnog roditeljstva'

Cedevita u suradnji sa stručnjacima pokrenula 'Školu optimističnog roditeljstva'

Tijekom kampanje objavljivat će edukativne video materijale u kojima stručni suradnici govore o aktualnim temama u roditeljstvu

Cedevita je u suradnji sa stručnjacima na svojoj edukativnoj platformi Budi DOBRO. Budi CE. pokrenula kampanju pod nazivom 'Škola optimističnog roditeljstva' u kojoj žele naglasiti važnost mentalnog zdravlja roditelja i djece. Tijekom kampanje bit će objavljeno osam edukativnih videa, u kojima će poznati pisac i sociolog Bruno Šimleša ugostiti psihologice Gabrijelu Ištuk i Leonu Bortas Hetler, te s njima razgovarati o izazovima s kojima se suočavaju roditelji.


'Zbog današnjeg užurbanog životnog stila, roditelji i djeca sve manje vremena kroz tjedan provode zajedno, a imamo osjećaj da je roditeljskih izazova sve više i više. Balansiranje privatnog i poslovnog, izgradnja autoriteta, postavljanje granica, djeca koja se ne odvajaju od ekrana samo su neke od tema koje današnjem roditelju predstavljaju izazov. Upravo ova škola omogućuje roditeljima da na jednom mjestu besplatno dobiju savjete, sažete informacije, edukativne materijale, odgovore na pitanja te priliku za savjetovanje za niz problema kako bi bili spremniji za suočavanje sa svakodnevnim izazovima', istaknula je psihologica Gabrijela Ištuk, magistra psihologije i psihoterapeut.

Roditelji će potpuno besplatno na edukativnoj platformi Budi DOBRO. Budi CE. moći pristupiti video serijalu, a ujedno će imati priliku i sami postavljati pitanja psihologicama, dobiti odgovore na izazove koji ih muče, te podijeliti svoja iskustva vezana uz pojedine teme. Također, imat će pristup dodatnim edukativnim materijalima pomoću kojih će se moći detaljnije upoznati s konkretnom temom iz videa.


'Edukativna platforma Budi DOBRO. Budi CE. prepoznata je od strane naših čitatelja kao mjesto na kojem mogu dobiti stručne i korisne savjete, te smo stoga odlučili otići korak dalje te pokrenuti 'Školu optimističnog roditeljstva', kako bismo kroz savjete relevantnih sugovornika osnažili roditelje da lakše prebrode izazove pred njima. U suradnji sa stručnjacima prokomentirat ćemo aktualne teme s kojima se suočavaju roditelji i djeca, te i na taj način progovoriti o važnosti brige o mentalnom zdravlju', objasnila je u ime brenda Cedevita Tihana Moškatelo, Voditelj razvoja robne marke Cedevita.

U istraživanju koje je 2021. godine provela Cedevita, gotovo dvije trećine ispitanika je izjavilo da nešto intenzivnije brine o svom mentalnom zdravlju, no manje od 3 % njih zatražilo je pomoć stručnjaka - psihijatara i psihologa. Pokretanjem kampanje 'Škola optimističnog roditeljstva' Cedevita je odlučila ohrabriti roditelje na suočavanje s različitim izazovima, a putem nagradnog natječaja koji traje do 30. lipnja 2024., roditelji imaju mogućnost dobiti i besplatno individualno savjetovanje sa psihologicom Gabrijelom Ištuk.

Vaša reakcija na temu