Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Svjetski dan astme

Svjetski dan astme

Obilježit će se 4. svibnja

Svjetski dan astme, koji se tradicionalno obilježava prvog utorka u svibnju, ove godine pada na 7. svibanj. U skladu s tim, u Hrvatskoj će se obilježiti 4. svibnja 2024. godine na adresi Ljudevita Gaja 1 ispred hotela Dubrovnik u Zagrebu te u Atriju palače Cedulin u Zadru.

Organizatori ovog događaja su TORAKS (Hrvatsko torakalno društvo), Zaklada Hrvatska kuća disanja te Udruga pacijenata 'Udah života' (Udruge oboljelih od Astme i KOPB-a), uz sudjelovanje brojnih stručnjaka iz područja respiratornih bolesti.


U sklopu ovog događaja pružat će se savjeti široj javnosti te će se provoditi aktivnosti poput škole disanja i mjerenja spirometrije. Također, bit će pokrenuta javnozdravstvena kampanja pod sloganom 'S ljubavlju, bez dima – za zdravu obitelj svima', koja će imati zaštitno lice u liku 'Plućka'. Ovom prilikom premijerno će biti izvedena pjesma 'Plućko se voli igrati' skladatelja Ante Toni Eterovića, koju će u Zagrebu izvesti Dječji zbor Bajka uz pratnju Bojana Jambrošića, a u Zadru Djeca Arije, Glazbeno - scenskog studija Arija by Nela Šarić pod vodstvom Marijane Dušević.

Početak javnozdravstvene kampanje predviđen je za 10 sati.

Vaša reakcija na temu