Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zaklada Ana Rukavina Zaklada Ana Rukavina poziva Trogirane na akciju upisa u Registar

Zaklada Ana Rukavina poziva Trogirane na akciju upisa u Registar

Akciju organiziraju u suradnji s Forumom žena SDP-a

Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Forumom žena SDP-a Trogir u srijedu, 15. svibnja, od 14 do 16 sati  održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akciju će održati u prostoru Gradske lože Trogir, Trg Ivana Pavla II, kako bi zajedno pomogli svim oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Lijek je u nama - poruka je svake akcije upisa u Hrvatski registar. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (World Marrow Donor Association), upisano 64.644 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a nada za spas život dana je 173 oboljeloj osobi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Vaša reakcija na temu