Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'TINEJDŽERI' IZ HRVATSKE Marica i Mijat 'stopirali avion' i stigli u Malmö podržati Baby Lasagnu
Dalmatinski portal izvještava iz Švedske Piše: Antonia Pešić i Anamarija Alebić

'TINEJDŽERI' IZ HRVATSKE Marica i Mijat 'stopirali avion' i stigli u Malmö podržati Baby Lasagnu

U videozapisu pogledajte kako se ovaj dvojac provodi u osmom desetljeću

Na putu za Švedsku, gdje se održava Eurosong, naša ekipa u avionu zabilježila je zanimljiv prizor. Jedna gospođa izvadila je dva natpisa i poručila kako upravo hrvatskog predstavnika vidi kao pobjednika.

Danas smo ih pronašli u Malmöu. Oni su dvoje autostopera - tinejdžera od 75 i 78 godina, Marica i Mijat Barišić s otoka Vira su prošle godine stopirali do Liverpoola i na Eurosongu navijali za Let 3. Vjerni navijači Mame ŠČ, Marica i Mijat, opet su u akciji, ovoga puta bodre Baby Lasagnu.

- Stigli smo jučer. Bili smo pred arenom. Došli smo podržati Baby Lasagnu i njegovu pjesmu Rim Tim Tagi Dim. Mi smo prošle godine pratili Let 3. Ja sam profesorica ruskog jezika pa sam dobila i nadimak, Mama ŠČ. Ove godine skoro sam postala Babaroga, ali nije Let 3 pobijedio - kazala je Marica koja nije skrivala simpatije prema ovogodišnjem predstavniku Hrvatske.


- Mi na Viru otvaramo muzej i zvat će se Mama ŠČ i Baby Lasagna. Oni su naši pobjednici bez obzira kako se plasirali. 

Marica i Mijat su autostoperi, no u Malmo ove godine nisu stigli automobilom, već avionom. 

- Mi smo autostoperi još od 1969. godine, kada smo kao studenti vidjeli mlade iz Europe kako putuju s ruksacima kroz Jugoslaviju, pa smo pomislili ako mogu oni kod nas, zašto i mi ne bismo mogli kod njih. Prošle godine smo puno više autostopirali, a ove smo godine stopirali avion! 

Njihovo prvo autostopersko iskustvo bilo je na putu za Liverpool, a išli su na koncert Beatlesa.

- Letjeli smo s Rolling Stonesima i imam autogram Micka Jaggera - pohvalila se Marica, a potom ispričala i njezinu i Mijatovu ljubavnu priču.


Naime putovali su 45 dana po Europi i prošli 15 zemalja, nakon čega, kada su vidjeli da su tako dugo izdržali jedno s drugim, odlučili napraviti novi korak u životu i vjenčati se.

- Ove godine slavimo 50 godina braka, a najveći poklon bila bi nam pobjeda Baby Lasagne - rekla je Marica, a Mijat se nadovezao:

- Ja sam očekivao da će opet na Dori pobijediti Let 3 i onda ona ne bi više bila Mama ŠČ, već Babaroga. Ovako, ona je meni odmah u početku rekla: 'Mi ćemo se super, lijepo slagati. Bit će onako kako ja kažem!', i to je tako - kroz smijeh je rekao Mijat. 

Što su još rekli ovi praaaaavi tinejdžeri, pogledajte u videozapisu!

@dalmatinskiportal Tinejdžeri u mirovini Marica i Mijat mega fanovi su @Eurovision , a u Malmöu su stigli pratiti @The Baby Lasagna Official #eurosong #babylasagna #rimtimtagidim #malmo #vir #maricaimijat #let3 #mamašč original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu