Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT HRT-ova emisija 'Dobro jutro, Hrvatska' u subotu slavi 32. rođendan

HRT-ova emisija 'Dobro jutro, Hrvatska' u subotu slavi 32. rođendan

Podsjetit će gledatelje na brojne lijepe trenutke

Kultna jutarnja emisija HTV-a 'Dobro jutro, Hrvatska' u subotu, 27. travnja, će proslaviti 32. rođendan.

Ekipa emisije kroz koju će nas u subotu voditi Ivana Vilović i Mirko Fodor uz rođendansku tortu podsjetit će vjerne gledatelje na brojne lijepe trenutke te najdugovječnije i najgledanije HTV-ove mozaične emisije koja ide uživo.

Uz popularno 'Dobro jutro' stasale su generacije, a emisija od ponedjeljka do subote u domove brojnih gledatelja donosi aktualne informativne i zabavne sadržaje. Uz uvijek zanimljive goste dnevno se emitira i velik broj novinarskih reportaža iz svih dijelova Hrvatske. Od prvog dana dio velikog tima tako je i cijela HRT-ova dopisnička mreža. Rado gledane  su i redovite rubrike s  korisnim savjetima iz svih područja života.

Dana 27. travnja 1992. godine, emitirana je prva emisija 'Dobro jutro, Hrvatska' - i to u sklopu programa 'Za slobodu', koji je počeo u vrijeme Domovinskog rata 1992. godine.

Prvi voditelji emisije bili su Marija Nemčić, danas ravnateljica Programa HRT-a i sada već legendarni glumac Ivica Zadro.

Trideset i dvije godine poslije, uz već navedeni voditeljski dvojac Mirka Fodora i Ivanu Vilović, emisiju naizmjenično vode i Maja Ciglenečki, Zlata Muck Sušec, Doris Pinčić i Ognjen Golubić, Vicko Dragojević te Davor Meštrović koji je ujedno voditelj s najdužim stažem u renomiranoj ekipi 'Dobrog jutra'. Minute i minute programa uz koje mnogi piju prvu šalicu kave pod uredničkom su palicom voditeljice projekta i urednice programskog odjela Mozaik Ane Milić.

'Dobro jutro, Hrvatska' od samih početaka počinje prepoznatljivom istoimenom pjesmom koju izvodi Maja Blagdan. Tekst je napisao Stevo Cvikić, a glazbu je skladao legendarni Rajko Dujmić. Upravo ta pjesma postala je jedan od simbola kako same emisije, tako i HRT-a.

Prateći korak s vremenom 'Dobro jutro' ima i svoj Facebook profil kao i Instagram,a sadržaj je dostupan i putem video platforme TikTok te se emisije mogu gledati i putem HRT-ove multimedijske usluge HRTi.

Vaša reakcija na temu