Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Optužnica za dilanje droge dignuta prije 16 godina, dvojica umrla, dvojica oslobođena, osuđen tek jedan

Optužnica za dilanje droge dignuta prije 16 godina, dvojica umrla, dvojica oslobođena, osuđen tek jedan

Prije 10 godina četvorica su osuđena, a onda su iz spisa izdvojene tajne mjere nadzora

U Splitu je nakon 10 godina donesena nova presuda u slučaju zadarske grupe još 2008. optužene za dilanje droge. Tada su četvorica osuđena na ukupno 12 i pol godina zatvora, peti okrivljenik je umro pa je protiv njega obustavljen postupak. Presuda je pala, postupak je vraćen na ponovno suđenje, a onda je trebalo pričekati četiri godine dok se pravomoćno odluči o izdvajanju dokaza. Tajne mjere nadzora izdvojene su iz predmeta što je u konačnici dovelo do oslobađajuće presude za većinu okrivljenika. 

Tako je sada osuđen tek Ivan Crnjac, i to na tri godine zatvora, dok su Ante Barin i Darijo Paravinja oslobođeni. U međuvremenu je umro još jedan okrivljenik. 

Crnjac je osuđen da je koncem kolovoza 2007. na cesti Benkovac – Karin zajedno s pokojnim M. M. ostavljao paketiće droge. Tako je prije oštrog desnog zavoja kraj prometnih znakova ograničenja brzine, Crnjac ostavio smotuljak s 49,77 grama heroina, dok su u neposrednoj blizini benzinske postaje u mjestu Pridraga sakrili digitalnu vagu s tragovima heroina. U šumi između Pridrage i Karina ostavili su smotuljak s 0,04 grama heroina, a kraj stupa koji označava četvrti kilometar ispod kamena sakrili prozirnu plastičnu vrećicu s dva smotuljka kokaina od po desetak grama. 

Barin i Paravinja oslobođeni su optužbe da su se s Crnjcem i M. M. organizirali radi zajedničke preprodaje heroina i kokaina na zadarskom, zagrebačkom i šibenskom ilegalnom tržištu. Drogu je po optužnici nabavljao Barin, a ostali su je preprodavali drugim preprodavačima, ovisnicima i uživateljima prema njegovim uputama. Pokojni B. B. je bio zadužen za prodaju droge na zagrebačkom tržištu, a Paravinja na širem području Zadra.

Vaša reakcija na temu