Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Izložba Bajkoviti svijet I. B. Mažuranić u Gradskoj knjižnici Kaštela u Sućurcu

Izložba Bajkoviti svijet I. B. Mažuranić u Gradskoj knjižnici Kaštela u Sućurcu

Povodom 150. obljetnice rođenja najpoznatije hrvatske književnice

Gradska knjižnica Kaštela povodom 150. obljetnice rođenja najpoznatije hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić organizira izložbu Bajkoviti svijet I. B. Mažuranić. Radove s motivima Priča iz davnine inspirirane ilustracijama Cvijete Job izradili su učenici 2. B. razreda Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split, smjer aranžersko scenografski dizajner pod mentorstvom prof. Kristine Krstinić i prof. Petra Bikića.

Izložba će biti otvorena u četvrtak 2. svibnja 2024. u 11.00 sati u atriju Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu, uz sudjelovanje mladih kreativaca koji su sudjelovali u izradi radova, a to su: Babić Nicole, Ćuić Josipa, Ćulav Ema, Franić Lucija, Lučić Ana, Mihailović Marija, Janković Alma i Vareševac Viktorija.

U otvaranju izložbe sudjelovat će i djeca iz Dječjeg vrtića Maginja kojima će knjižničarka prethodno pročitati priču Šuma Striborova iz Ivanine zbirke Priče iz davnine, a istom prilikom bit će upriličena i izložba knjiga i slikovnica Ivane Brlić Mažuranić.


Vaša reakcija na temu