Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kožna jakna je jesenski klasik, može se naći nešto za svačiji ukus i džep
Gringo Style Report Piše: Marija Primorac

Kožna jakna je jesenski klasik, može se naći nešto za svačiji ukus i džep

U galeriji izdvajam nekoliko kombinacija naših sugrađanki i sugrađana koji svoju kožnu jaknu nose sa stilom i stavom...

Kožna jakna je jedan od onih odjevnih predmeta u koji se zaljubite čim ga vidite. I nije bitno gdje ćete je vidjeti, na vješalici ili nekom izlogu ili na nekom prolazniku u vašem gradu. Imati dobru kožnu jaknu je gotovo stvar statusa, možemo reći premije, ona je nešto kao mercedes među autima. Barem za mene...

Onaj bunt koji ima rock u glazbi, taj isti stav ima kožna jakna u modi, bez obzira bila bijela ili crna, sa zakovicama ili resama. 

Moja prva ljubav s kožnom jaknom je iz tatinog ormara. Sjećam se još, u njegovu ormaru je stajala savršena kožna jakna, boje konjaka... Za mene su tada bile dostupne samo patike i jakne koje je mama birala, a o kožnoj jakni nije bilo ni govora ni novca... Zato bi ja potajno oblačila kožnu jaknu kad nikoga ne bi bilo doma.

Naravno da mi je bila velika i naravno da smo ispod nje mogli stati i ja i moja dva brata zbog balon kroja iz 80-ih..., ali eeeejjjjj, to je bila tatina kožna jakna. Na sebi je imala od cigarete neku uspomenu na ramenu, vjerojatno iz nekog njegovog provoda... I pravi specifičan miris kvalitetne kože.

Ne sjećam se točno, ali mislim da je kupljena negdje vani. Dugo sam je planirala nositi kod nekog da mi je prepravi za mene, ali nisam nikad. Odlučili smo je ne dirati,jer gdje god bi je odnijela svi bi rekli nemojte to, to je prekvalitetno i to će se vratiti u modu. Mislila sam uvijek da će je nositi jedan od moja dva brata, ali nisu. Taj kroj se nikad nije vratio u modu, njegove varijacije jesu, a moja braća su imali neke svoje druge kombinacije rock 'n' rolla. 

Ja sam u međuvremenu našla svoju crnu prošivenu kožnu jaknu, kombinaciju brušene i glatke kože. Kad je obučem izaziva isti osjećaj kao i kad bih ukrala tatinu i šetala se ispred ogledala. Nosiva je na sve kombinacije, od dnevnog sportskog i večernjeg finijeg looka...

Kolegica na poslu ima sličnu i svaki put kada uđe, oduševim se koliko dobro ta kožna jakna izgleda! Izgleda kao da je sišla sa harley davidsona, a opet toliko profinjeno da može i u Sarajevo na film festival. 

Danas je ponuda u dućanima doista raznolika i mislim da svatko može naći dobru jaknu od prave ili umjetne kože. Krojevi i boje variraju i za svačiji ukus i džep se može naći nešto.

U galeriji izdvajam nekoliko kombinacija naših sugrađanki i sugrađana koji svoju kožnu jaknu nose, osim sa stilom, sa stavom...

Moj favorit je, naravno, konjak kožna jakna jer me podsjeća na opisanu, a vi izaberite svog favorita iz prošlotjedne galerije našeg fotoreportera...

Vaša reakcija na temu