Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NISTE PARANOIČNI Da, Google vas prisluškuje

NISTE PARANOIČNI Da, Google vas prisluškuje

Možete mu to uskratiti

Google odnedavno imam mogućnost tihog snimanja glasova svojih korisnika. Audio snimke iz aktivnosti na webu i u aplikacijama, zajedno s verbalnim interakcijama s pretraživanjem, asistentom i kartama,koristi 'za razvoj i poboljšanje svojih tehnologija prepoznavanja zvuka'.

Nedavno je, međutim, tehnički stručnjak otkrio 'cheat code', za koji tvrdi da može spriječiti Google u bilježenju aktivnosti pametnih telefona korisnika. Korisnici trebaju prilagoditi svoj Google račun tako što će odabrati odgovarajuće postavke u 'podacima i privatnosti', kako bi blokirali pristup mikrofonu i kameri tehnološkoj tvrtki, piše Daily Mail.

Potrebno je otvoriti aplikaciju Google i kliknuti na 'Manage your Google account' (upravljaj svojim Google računom). Odaberite potom 'podaci i privatnost' i pomaknite se prema dolje do 'postavke povijesti' i odaberite odjeljak 'aktivnost na webu i u aplikacijama'.

Nakon što kliknete na to i pomaknete se prema dolje, trebali biste primijetiti da pored odjeljka 'uključi glasovne i audioaktivnosti' stoji plava kvačica. Kako biste zaustavili Googleovo 'slušanje', potrebno je poništiti tu oznaku, odnosno maknuti kvačicu. 

Vaša reakcija na temu