Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Predstavljanje Vodiča kroz suhozidnu baštinu u Trogiru

Predstavljanje Vodiča kroz suhozidnu baštinu u Trogiru

Održat će se na Dan povijesti, u petak

Na Dan povijesti, u petak, 10. svibnja 2024., u 19.00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predstavljanje knjige 'Vodič kroz suhozidnu baštinu Šibensko-kninske županije' dr. sc. Jadrana Kale, etnologa, kustosa Muzeja grada Šibenika i profesora na Odjelu etnologije i kulturne antropologije Sveučilišta u Zadru. Ovo izdanje Muzeja grada Šibenika predstavit će Jasna Popović, pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija u Trogiru, Lujana Paraman, viša kustosica Muzeja grada Trogira i sam autor, uz moderiranje dr. sc. Fani Celio Cege.

Knjiga Jadrana Kale, prvi suhozidni vodič u Hrvatskoj (!), na svojih se 97 stranica otiskuje u najšire otvorene prostore koji su u našem dijelu svijeta posuti suhozidnim građevinama, odaje priznanje prije svega stvarateljima suhozidne baštine - poljoprivrednicima i poljodjelcima - 'stvarnim slikarima ovih pejzaža, s alatom umjesto kista' koji su ostavili trag pred kakvim i danas zastaje dah…

Ovim događanjem Muzej grada Trogira sudjeluje u Kliofestu - 11. Festivalu povijesti koji se odvija u niz hrvatskih gradova. 

Vaša reakcija na temu