Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Pogledajte spot za Špurijusov 'Direktan prijenos'

VIDEO Pogledajte spot za Špurijusov 'Direktan prijenos'

Ovog puta su udružili snage s TBF-ovcem Mladenom Badovincem

Drugi singl Špurijusa s nadolazećeg trećeg albuma stiže dva mjeseca nakon uvodnog 'Dobrog čovjeka', a zove se 'Direktan prijenos'. Radi se o novoj suradnji splitskog benda s etabliranim glazbenicima, nakon gostovanja dr. Popa iz Atheist Rapa, ovog puta udružili su snage s TBF-ovcem Mladenom Badovincem, koji se i u novoj formi snašao kao iskusni punk rocker. 

'Direktan prijenos' je, poput prethodnog singla, novi obračun s društvenim anomalijama i nepravdama, samo ovaj put na manje ironičan i više izravan način. Dok je 'Dobar čovjek' ismijao samodopadnu oportunu narav malog čovjeka, jednog od nas, 'Direktan prijenos' se bavi apsurdnošću djelovanja i suradnji određenih kvazibuntovnih krugova s povlaštenim kadrovima. Kad svjetovni i duhovni predvodnici pronađu zajednički jezik s onima koji bi trebali biti pogon za razvoj kritične mase, kad ulični grafiti slave svetost autoriteta i javno propisane vrijednosti, tada dolazi do moralnog rasapa i beznadnosti pojedinca u bilo kakav sretan rasplet. Ideali su unovčeni, Robin Hood je postao Superhik, a pojedinac je deložiran i čeka posljednju pomast.

Ovu netipično dugu punk rock pjesmu snimio je i miksao Dino Siriščević prošle godine u svom CCC studiju u Splitu, u kojem bend u postavi Domo/Tudor/Jojo/Saba nastavlja snimati pjesme za svoj prošireni album, koji će izaći u izdanju Mudrog brka.

Videospot je snimio i montirao Julio Juraga, a osim Mladena i članova Špurijusa, u spotu se pojavljuju Vana Miličević te stalni suradnik, osnivač i počasni član benda, renesansni čovjek Leo Murgić. Za maske iz Orwellove 'Životinjske farme' zaslužna je Juliana Voloder, a samo snimanje u prostorijama amfiteatra splitskog Doma mladih osigurali su članovi udruge Redakcija uz nesebičnu pomoć Kristijana Čaćije.


Vaša reakcija na temu