Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
 OČAJNI STANARI PLOKITA Nagomilani otpad guši kvart

OČAJNI STANARI PLOKITA Nagomilani otpad guši kvart

'Kao da nije dovoljno što čekamo da konačno počne pranje i ispumpavanje polupodzemnih spremnika za biootpad iz kojih se mjesecima unatrag širi smrad'

Ne, ovo nisu ružni i žalosni prizori s Plokita dan dva prije odvoza glomaznog otpada. Ovako je više od tjedan dana, čak i  prije zadnjeg termina odvoza, 21. u mjesecu, a nažalost bit će tako, ako ne i gore još danima, poručuju iz Građanske inicijative Naprid Plokite, naprid Siromašna.

'Kao da nije dovoljno što čekamo da konačno počne pranje i ispumpavanje polupodzemnih spremnika za biootpad iz kojih se mjesecima unatrag širi smrad, već moramo gledati i ovakve prizore. 

Ne, ovo nije kritika tvrtke Čistoća Split. Dobili smo obećanje da se ovaj glomazni otpad odvesti, a i da će se polupodzemni spremnici u sljedeća dva tjedna oprati i ispumpati. Kritika ide trenutnoj gradskoj vlasti. No, vijećnici stranke Centar očito žive u nekom paralelno svijetu. Na zadnjoj tematskoj, koju su ocijenili bizarnom, tvrdili su da je grad Split čist i uredan. Nažalost, situacija je i puno puno gora nego što izgleda na ovim slikama, kao i onima s prezentacije gradskog vijećnika na spomenutoj sjednici', kažu stanovnici Plokta. 

Naglašavaju kako je trenutnoj vlasti trebalo skoro tri i pol godine za shvatiti da je ovakav način odlaganja glomaznog otpada neprihvatljiv. 

'Najavljeni povratak spremnika za biootpad  i postavljanje kamera neće pomoći trenutnoj vlasti da dobiju utakmicu s glomaznim otpadom u gradu u preostalih osam mjeseci, jer su u nju ušli lakomisleno i nespremno,  a usput su sebi zabili i nekoliko autogolova. 

Što nudimo kao rješenje? 

Pružanje nepovjerenja aktualnoj gradskoj vlasti na predstojećim lokalnim izborima, jer ne samo da nisu očistiti grad Split, nego nisu riješili niti problem parkiranja, a o poboljšanju javnog prijevoza ne treba ni govoriti', ističu s Plokta. 

Dodaju kako to nisu svi problemi koji muče grad. 

'Pobornici ove vlasti bi rekli sa se ne može puno napraviti u tri godine, jer se  u proteklih trideset nije napravilo ništa. Ivici Puljku, Bojanu Ivoševiću i ekipi bi očito bilo malo i tri mandata da izvrše obećano. Na slikama namjerno nismo htjeli prikazati lokacije, već pozivamo gradonačelnika Ivicu Puljka da sutra napravi đir po Plokitama i osobno se uvjeri. Ne znamo važi li još ono obećanje da će Plokite biti kvart i pilot projekt po kojemu će se urediti i ostali kvartovi', pitaju se iz Građanske inicijative Naprid Plokite, naprid Siromašna.

Vaša reakcija na temu