Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Couleur from Pixabay HGSS APELIRA: Berači gljiva, pazite na svoju sigurnost!

HGSS APELIRA: Berači gljiva, pazite na svoju sigurnost!

Lako je izgubiti se u šumi

Ovaj tjedan HGSS-ova ispostava Delnice je imala čak pet potražnih akcija za izgubljenim beračima gljiva, a trenutna potraga još traje.

'Molimo sve koji borave u prirodi, osobito berače gljiva u Gorskom kotaru, da se pridržavaju naših preporuka kako bi svi ostali sigurni i izbjegli nesreće. Ključne preporuke su - napunite mobitel. Bez punog mobitela teže vam je pomoći. 

Podijelite svoju lokaciju. Naučite dijeliti lokaciju putem Google Maps, WhatsAppa ili Vibera. Obucite se toplo, temperature su pale, pripremite se na hladnoću. Ponesite lampu, dani su sve kraći, a hodanje u mraku stvara dodatnu opasnost. Planirajte svoje aktivnosti, provjerite vremenske uvjete i teren prije polaska. Računajte i na maglu!

Nosite odgovarajuću opremu, svjetla odjeća, adekvatna i vodootporna obuća, dovoljno vode i hrane obavezni su za siguran boravak u prirodi.
Pratite označene staze, izbjegavajte nepoznate i neoznačene puteve', preporučuju iz HGSS-a.

Obavezno obavijestite nekoga o planu  kako bi vaši bližnji znali gdje ste i kada se vraćate.

'Sigurnost je naša briga, ali vaša odgovornost je ključna. Ponašajmo se odgovorno kako bismo smanjili broj nesreća i osigurali siguran povratak kući. Hvala na suradnji i razumijevanju!', poručuju iz delničke ispostave HGSS-a.

Vaša reakcija na temu