Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA Gradovima, općinama i ustanovama osigurano 2,5 milijuna eura za sanaciju divljih deponija

FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA Gradovima, općinama i ustanovama osigurano 2,5 milijuna eura za sanaciju divljih deponija

Po prijavi se najviše može dotiti 110 tisuća eura

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za neposredno su/financiranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš, odnosno za sanaciju divljih deponija.

Prijavitelji si mogu osigurati iznosu do 80 % opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja, odnosno najviše do 110.000 eura.

Ukupna raspoloživa sredstva Fonda po ovom Javnom pozivu iznose 2.500.000 eura.

Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave i javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim područjima prirode.

Pravo na korištenje sredstava Fonda sukladno ovom Javnom pozivu mogu ostvariti jedinice lokalne samouprave i javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima prirode koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

- imaju središte na području Republike Hrvatske;

- podnesu prijavu sukladno uvjetima ovog Javnog poziva;

- dostave obveznu dokumentaciju i ispunjavaju sve uvjete sukladno ovom Javnom pozivu;

- prihvate uvjete zajedničkog sudjelovanja u sufinanciranju radova na uklanjanju otpada odbačenog u okoliš za koje se odobravaju sredstva po ovom Javnom pozivu i sklope ugovor s Fondom sukladno ovom Javnom pozivu i općim aktima Fonda;

- ulažu vlastita sredstva;

- nemaju dospjelih nepodmirenih i/ili nereguliranih obveza prema Fondu;

- nemaju poslovne račune u blokadi;

- nemaju nepodmirenih obveza javnih davanja prema potvrdi Porezne uprave;

- pravovremeno i u potpunosti ispunjavaju sve preuzete ugovorne obveze na temelju prijašnjih dodjela sredstava za sufinanciranje projekata od stane Fonda.

Podnošenje prijava na ovaj javni poziv završava danom iskorištenih predviđenih sredstava Fonda, a najkasnije istekom kalendarske godine 31. prosinca 2024. godine.

Vaša reakcija na temu