Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NEVJEROJATNO Obraćao se sudu, skinuo hlače i gaće pa krenuo prema tužiteljici

NEVJEROJATNO Obraćao se sudu, skinuo hlače i gaće pa krenuo prema tužiteljici

Ovo u hrvatskim sudnicama još nije viđeno

Suci, tužitelji, odvjetnici i pravosudni policajci svačega se nagledaju i naslušaju, ali ono što je u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu napravio M. B. (24) sigurno do sada nije viđeno. Jer 24-godišnjak se u nekom trenutku u sudnici skinuo!?

Mladić  je doveden iz istražnog zatvora u  Varaždinu u kojom je završio nedavno jer je pravosudnim policajcima prijetio ubojstvom. No ročište na koje je doveden, nije bilo povezano s tim prijetnjama već s optužbama za prevaru. M. B. se tereti da je u listopadu 2023. koristio tuđe osobne podatke kako bi na tuđe ime sklopio ugovor s teleoperaterom, nakon čega je uzeo mobitel koji je kasnije prodao za 800 eura. Sudsko ročište je počelo u 10 sati i nije bilo prvo, jer je ranije održano već jedno na kojem je porekao optužbe, piše Večernji list.

Uglavnom, ročište je počelo, sve se odvijalo kako se i inače odvija na sudskim ročištima, kada je u jednom trenutku M. B., dok se obraćao sudu, skinuo hlače i gaće, odnosno skinuo se od pasa na dolje!? Nakon toga  je krenuo prema stolu tužiteljice no u tome su ga spriječili pravosudni policajci. On se bacao po podu dok su ga oni pokušavali obuzdati i svladati. Kako je cijela ta situacija bila popraćena s puno vike i galame, u sudnicu su utrčali i drugi pravosudni policajci kako bi pomogli kolegama. Na kraju, njih je pet bilo potrebno da ga se savlada. Nakon toga je odjeven i izveden iz sudnice i vraćen u istražni zatvor. U postupku u kojem ga se sumnjiči da je prijeti pravosudnim policajcima, određeno je njegovo psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li bio ubrojiv, a s obzirom na ovo što je izveo u sudnici, vjerojatno će ga se i u postupku za prevaru vještačiti.


Što se tiče slučaja zbog kojeg je trenutačno u Remetincu, sumnjiči ga se da je 13. rujna u 8.39 na  e-mail zatvora u Remetincu poslao prijeteću poruku u kojoj je napisao: 'Sve ću vas pobiti! Sljedeći put kada me budete privodili!'.

No koji sat nakon toga na vrata mu je pokucala – policija. I to naoružana, budući da je u e-mailu prijetio, i to vrlo ozbiljno, ubojstvom pravosudnih policajaca. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 13. rujna u 8.39 na broj 192 OKC-a PU zagrebačka zaprimljena dojava iz Remetinca u kojoj je navedeno da je na e-mail adresu zatvora stigla prijeteća poruka u kojoj pošiljatelj prijeti da će pobiti pravosudne policajce. Kako je M. B. prijetnju poslao pod svojim imenom i prezimenom, zagrebačkoj policiji nije trebalo dugo da ga locira. Utvrdili su da živi u Samoboru, pa su mu policajci uskoro pokucali na vrata. Njega su uhitili, stan mu pretražili. M. B. je od ranije poznat i policiji i pravosuđu zbog uglavnom imovinskih delikata, a što je motiv njegove prijetnje, nije poznato.

- Ovo je primjer s čim se sve susreću pravosudni policajci jer se ovako nešto nikad prije nije dogodilo. Sreća u nesreći jest što je na nogama imao lisice, jer da nije, moglo je biti i gore. Suci u pravilu traže da se osumnjičenicima i optuženicima, kada ih se dovede u sudnicu, skinu lisice i s ruku i s nogu – kaže Jelenko Krešo iz Sindikata pravosudne policije Hrvatske (SPPH).

Iako bi netko mogao postaviti pitanje kako se tako nešto moglo dogoditi u nazočnosti pravosudnih policajaca, Krešo pojašnjava da su ljudi premoreni jer ih ima premalo pa često rade prekovremeno. Umor dovodi do pada koncentracije, pogotovo ako mu prethodi i prijevoz pritvorenika iz grada u grad, kao što je bilo u ovom slučaju.

Vaša reakcija na temu