Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miranda Trklja FOTOGALERIJA Pogledajte kako je bilo na trećem H2LO festivalu

FOTOGALERIJA Pogledajte kako je bilo na trećem H2LO festivalu

Održao se u Šibeniku

Još jedan H2LO festival u organizaciji Udruge Na Maloj loži i TZ grada Šibenika je za nama, a obilježile su ga edukativne i zabavne radionice za djecu i odrasle, tematski razgled grada s vodičima, kviz znanja, umjetnička instalacija od otpada, zanimljiv glazbeni program te dobra atmosfera i žamor na jednom od najpitoresknijih šibenskih trgova – Maloj loži.

I ovu godinu su proslavili povijesni događaj kada je Šibenik po prvi put dobio vodu iz česme Rodićevac na Trgu Ivana Pavla II. Program je započeo edukativnim radionicama za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, u kojima su imali priliku kroz zabavan način naučiti nešto o povijesti svoga grada, važnosti očuvanja pitke vode te odgovornog ponašanja prema okolišu. Radionice su vodili Karmen Bezbradica iz Udruge turističkih vodiča Mihovil Šibenik, Ana Vukšić iz Tinker Labsa Šibenik, učiteljice Anita Matić i Andrea Bumber iz Udruge Edukacijski inkubator, Lana Martinović Čala, a zanimljivu priču o važnosti vode i ulozi šibenskih česmi kroz povijest ispričali su učenici 2. a razreda, učiteljice Ivane Guberine.

Posjetitelji su imali priliku sudjelovati i u tematskom razgledu 'Ante vitez Šupuk, nasljeđe vizionara', kojeg su vodile članice UTV Mihovil Šibenik, a ove godine su obilježili i njegovu 120. obljetnicu smrti. Veselo je bilo i na kvizu znanja kojeg je i ovu godinu organizirala Kviz udruga Šibenik. Tri ekipe s najboljim rezultatima su dobile nagrade sponzora festivala. Za dobru atmosferu nakon kviza pobrinuo se šibenski DJ Bakula.

U subotu su nastavili u istom tonu pa je tijekom jutra Mala loža bila preplavljena slikarskim radovima na radionici 'Grad i voda' Lane Martinović Čala, kišnim kapljicama i oblacima od filcane vune na radionici Mirjane Bračić, a najmlađi su naučili i kako filtrirati vodu na zanimljivoj radionici JU NP Krka 'Kap za slap'.

Nije nedostajalo ni kreARTive, jer su 'stanari' Male lože – Petar Grubić (Grubić Design) i Sanela Imbrišić (Lanterna Concept Store) izradili instalaciju od otpada kojeg su prikupili i izronili Goran Šimić te ekipa iz KEU Caretta Caretta. Ovom instalacijom su željeli ukazati na sve veći problem količine otpada koja se nalazi svuda oko nas; i u moru, i na kopnu.

Zanimljivo je bilo i na predavanju 'Alternativni sustavi upravljanja vodom u gradu' kojeg su održali etnologinja, kulturna antropologinja i arheologinja Kristina Dobra te krajobrazni arhitekt Mate Rupić. Pričali su o primjerima vezanim uz permakulturu, kulturne krajolike, urbanizam i sustave upravljanja vodom u kontekstu grada.

H2lo festival su zatvorili koncertom ToMe Tomislava Marića, svestranog glazbenika i radijskog voditelja kojeg u posljednje vrijeme pratimo u zabavnom showu 'Tvoje lice zvuči poznato', gdje je svojim sjajnim izvedbama oduševio i žiri i publiku, a nedavno je odnio i pobjedu na Zagrebačkom festivalu. ToMi je ovo bio prvi koncert u Šibeniku, a prema broju posjetitelja se čini da se Šibenčanima svidio.

H2lo festival organiziraju Udruga Na Maloj loži i TZ grada Šibenika, a donatori, odnosno sponzori su JU NP Krka, Grad Šibenik, HEP, Vodovod i odvodnja, Vinoplod Vinarija Šibenik, Na.ma.lo coffee & wine bar, City Life, Moderato cakes.

Atmosferu sa dvodnevnog festivala možete pogledati u fotogaleriji Mirande Trklja.

Vaša reakcija na temu