Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr OPSKRBA PLINOM Putin upozorio Europu na 'iznimno bolne' posljedice
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

OPSKRBA PLINOM Putin upozorio Europu na 'iznimno bolne' posljedice

'Na globalnom tržištu jednostavno nema rezervnih količina'

Ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdi da Europa nema alternativu nego nastaviti koristiti rusku energiju. Upozorio je na 'iznimno bolne' ekonomske posljedice ako kontinent pokuša prekinuti opskrbu naftom i plinom. 

- Razumna zamjena za Europu jednostavno ne postoji - rekao je Putin u obraćanju iz svoje rezidencije u blizini Moskve.

- Na globalnom tržištu jednostavno nema rezervnih količina, a isporuke iz drugih zemalja, prvenstveno SAD-a, koje bi mogle biti poslane u Europu potrošače će koštati višestruko više - istaknuo je, prenosi Index.

Čelnici u Europi pokušavaju smanjiti svoje oslanjanje na rusku energiju. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kritizirao je zemlje poput Njemačke koje se opiru potpunoj zabrani ruske nafte i plina - rekavši da imaju krv na rukama.

Međutim, Putin je također priznao da postoje 'problemi s plaćanjem ruskih izvoznih energenata', budući da su banke iz 'neprijateljskih zemalja odgađale prijenos sredstava'. 

- Kao što smo mnogo puta rekli, ovdje je najveći problem poremećaj izvozne logistike - istaknuo je. 

Vaša reakcija na temu