Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski radio Vukovar SENZACIJA U VUČEDOLU Izvadio životinju bez očiju

SENZACIJA U VUČEDOLU Izvadio životinju bez očiju

Od 1984. se smatra da je izumrla

Slijepo kuče u 19. stoljeću i početkom 20. stoljeća živjelo je na području Srijema od Vinkovaca prema Srijemskoj Mitrovici. Od 1984. godine smatra se izumrlom vrstom. No iz Vučedola kod Vukovara stižu senzacionalne vijesti. Slijepo kuče nije izumrlo!

- Vidjela sam u vrtu da se stabljika porilika trese. Muž je štihačom izvukao čudnu dlakavu životinju, veću od krtice, bez repa i očiju - ispričala je za Hrvatski radio Vukovar Snježana, koja kaže da im je slijepo kuče pojelo 80 posto biljaka krumpira.

Slike čudne životinje pogledao je Pavao Dragičević iz Javne ustanove za zaštitu prirodnih vrijednosti Vukovarsko-srijemske županije.

- Radosna je vijest da postoji živa kolonija slijepoga kučeta na Vučedolu. Sad je više nećemo smatrati izumrlom vrstom - rekao je Pavao Dragičević za Hrvatski radio Vukovar i dodao kako će u Vučedol doći specijalizirani tim iz Zagreba kako bi obavio genska istraživanja, doznao porijeklo vučedolskih glodavaca i možda ih preselio na neku drugu lokaciju, a vlasnicima bi podmirili štetu.

Vaša reakcija na temu