Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čitatelj SMRDI, SMRDI Ružni prizori iz Varoša. Čistoća se ispričala i promptno reagirala

SMRDI, SMRDI Ružni prizori iz Varoša. Čistoća se ispričala i promptno reagirala

'Imali smo problem s zdravljem dvojice djelatnika koji upravljaju manjim vozilima na tom dijelu grada', kazao je direktor Operativno-tehničke službe

Manjak parkirališnih mjesta i otpad - možemo se složiti da su to gorući gradski problemi, a pogotovo preko ljeta kad se domaćima pridruže brojni gosti.

Sezona nije ni blizu vrhunca, a u Varošu već muku muče s nagomilanim otpadom na križanju Križeve i Smojine ulice. 

- Ovdje je više ne moguće živit. Ovo postaje Napulj. Sramotno je zbog nas i zbog turista - između ostalog je rekao Splićanin koji nam je poslao fotografije nagomilanog smeća. Kontaktirali smo Čistoću i poslali im fotografije kako bi nam objasnili kako je došlo do takve situacije. 

- Nakon vaše dojave kontaktirali smo poslovođu zaduženog za centar grada, tako i Varoš. Što se tiče lokacije na fotografijama, inače se s tog mjesta prikuplja otpad dva puta dnevno. Međutim, imali smo problem s zdravljem dvojice djelatnika koji upravljaju manjim vozilima u tom dijelu grada. To je sigurno razlog problemu - kazao je Davor Polić, direktor Operativno-tehničke službe Čistoće. Ispričao se zbog propusta i poručio će se promptno očistiti nagomilano smeće na toj lokaciji. 

Najavio je da u skoro vrijeme planiraju ukloniti posude za otpad s javnih površina te će korisnike individualno zadužiti i dogovoriti termine odvoza svih vrsta otpada, naravno, sve u dogovoru s Gradskim kotarom Varoš. O svemu će uskoro obavijestiti i stanare. 

- Nadam se da neće biti problema u sezoni s pojačanim našim angažmanom kroz idući tjedan, ali naravno, moramo obratiti pažnju na lokacije gdje su posude na javnoj površini, koje može puniti bilo tko u bilo koje vrijeme - poručili su iz Čistoće.

Vaša reakcija na temu