Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Engin Akyurt from Pixabay VODOVOD: Ukida se proporuka o prokuhavanju vode za piće

VODOVOD: Ukida se proporuka o prokuhavanju vode za piće

Parametar mutnoće unutar propisanih vrijednosti

Nakon jutrošnje objave o zamućenju vode i preporuci o prokuhavanju, najnoviji rezultati svih obrađenih uzoraka ukazuju kako je parametar mutnoće unutar propisanih vrijednosti, pa se stoga preporuka o prokuhavanju za osjetljivu skupinu stanovništva ukida, poručuju iz splitskog Vodovod i kanalizacije.


Preporuka je izdana jutros budući da su zbog kiše, koja je padala proteklih nekoliko dana, na izvoru Jadra izmjereni povećani parametri mutnoće.


Iako su mikrobiološki i kemijski parametri uredni, sukladno dosadašnjoj praksi i preporuci NZJZ, bilo je preporučeno prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Vaša reakcija na temu