Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZELENA ČISTKA U ŽRNOVNICI Uređivat će se korito rijeke i šetnica u duljini od 3,5 kilometra

ZELENA ČISTKA U ŽRNOVNICI Uređivat će se korito rijeke i šetnica u duljini od 3,5 kilometra

U subotu s početkom u 9 sati

Udruga Žrvanj i ove godine sudjeluje u najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša – Zelena čistka 2021. u sklopu World Cleanup Daya 18. rujna 2021. U subotu, 18. rujna 2021. od 9 do 13 sati pridružite se akciji čišćenja rijeke Žrnovnice. Okupljanje volontera je od 9 sati u Bašti u centru Žrnovnice (uz rijeku, kod mosta i restorana Mlin). Akcija će se održati bez obzira hoće li biti malo kiše ili će se uz malo sreće zadržati suho!

Ponesite rukavice, ako zatreba kišobran, i dobru volju. U dosadašnjim akcijama sudjelovalo je do sto volontera po događaju, što Zelenu čistku u Žrnovnici čini jednom od najvećih eko događaja u Dalmaciji.

Kao i svake godine, uz volontere udruge Žrvanj i građane Splita, Podstrane, Solina i ostalih gradova, u akciji sudjeluju OŠ Žrnovnica, OŠ Strožanac, Općina Podstrana, Mjesni odbor Žrnovnica, Čistoća doo, JVP Split i DVD Žrnovnica, HGSS Split, Čisteći medvjedići, Planinarski klub Gojzerice, Planinarsko društvo Perun, Hrvatske vode, Javna ustanova More i krš, KKRK Delta Sport, R.E.K. Podstrana, Društvo Marjan, Limena glazba Žrnovnica i druge udruge.

- Svoj dolazak na Zelenu čistku u Žrnovnicu potvrdili su župan Blaženko Boban, gradonačelnik Ivica Puljak sa zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem, načelnik Općine Podstrana Mijo Dropulić te pojedini gradski i županijski vijećnici. U sklopu akcije čisti se korito rijeke i šetnica uz rijeku od povijesnog Benzona mlina do ušća u dužini oko 3.5 kilometra. Također, ovisno o broju volontera, čistimo centar Žrnovnice i Korešnice, te nekoliko glavnih prometnica. U planu je i edukativna radionica za djecu! Nakon održane akcije upriličit će se okrjepa za sve sudionike - najavljuju iz udruge Žrvanj.

Vaša reakcija na temu