Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Kuhanje jaja čini se kao jednostavan posao, ali postoje neki trikovi

Kuhanje jaja čini se kao jednostavan posao, ali postoje neki trikovi

Evo što trebate raditi da ispadnu savršena

Omlet, kajgana, na oko ili kuhana - jaja su odlična i hranjiva namirnica koju možete jesti za doručak, ručak i večeru. 

Iako se priprema čini jednostavna i mislite da ne možete pogriješiti, postoje neki koraci koje bi trebalo pratiti - pogotovo kada su u pitanju kuhana jaja. Kako bi kuhano jaje ispalo savršeno, vrijeme je ključna stvar - bilo da želite tvrdo ili meko. 

 Natočite hladnu vodu u lonac i položite jaja u njega. Pazite da ih ne stavite previše odjednom jer se neće ravnomjerno skuhati. Stavite ih na srednju vatru i pričekajte da voda počne ključati.  Ako želite meko kuhano jaje i žutanjak koji se lagano topi - kuhajte 3 minute, za meko do tvrdo jaje - kuhajte 6 minuta, a za tvrdo kuhana jaja ostavite ih da se kuhaju 15 minuta, prenosi PinkVilla. 

Vodu nemojte soliti prije niti tijekom kuhanja već taj korak ostavite za kraj - kada prerežete jaje, piše Večernji list.

Vaša reakcija na temu