Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NE BACAJTE Postoji jednostavan način kako 'osvježiti' staru štrucu kruha

NE BACAJTE Postoji jednostavan način kako 'osvježiti' staru štrucu kruha

A možete napraviti i okruglice

Ako ste jučer ili prije dva dana kupili kruh koji niste stigli i koji vam se u međuvremenu malo osušio, nemojte ga bacati. Od njega ponovo možete dobiti fini hrskavi i topli kruh, donose 24 sata.

1. Namočite kruh

Kruh stavite ispod kuhinjske slavine. Uključite vodu tako da lagano teče, nije bitno je li hladna ili topla voda. Stavite ustajali kruh ispod tekuće vode. Cilj je navlažiti koru, a da se unutrašnjost što manje namoči. 

2. Ispecite kruh

Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva i stavite namočenu štrucu kruha direktno na rešetku. Niska temperatura će zagrijati preostalu vodu u štruci, uzrokujući parenje kruha unutar korice. Nakon pet minuta štrucu treba lagano stisnuti.

Cilj je dobiti štrucu kruha koja ima hrskavu koricu i daje malo otpora pri stiskanju. Kruh se treba peći do 15 minuta, ovisno o veličini štruce i tome koliko vode je prilikom močenja unutrašnjost popila. 

3. Uživajte u finom toplom kruhu

Nakon ovog jednostavnog i kratkog postupka, kruh je topao i hrskav, što znači de nikad nećete morati baciti štrucu kruha jer se osušila.

Ili, napravite fine okruglice.

Kruh izrežite na kockice. Propržite sitno nasjeckan luk da zažuti. Umiješajte kruh, dodajte peršin, jaje, kipuće mlijeko i prethodno nasjeckanu i poprženu pancetu. Dobro promiješajte. Dodajte brašna da sve poveže. Oblikujte okruglice i kuhajte deset minuta.

Vaša reakcija na temu