Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay OBAVIJEST INSPEKTORATA Kruške iz Kine povlače se iz prodaje

OBAVIJEST INSPEKTORATA Kruške iz Kine povlače se iz prodaje

Utvrđeni su ostaci pesticida klormekvata

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Nashi (Naši) kruške podrijetlom iz Kine, LOT TF230719. Utvrđeni su ostaci pesticida klormekvata.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ, objavljeno je na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. 

Dobavljač je BUD HOLLAND BV, TRANSPORTWEG 67, 2676 Maasdijk, Nizozemska. Proizvod na tržište stavlja Šulog d.o.o., Krapinska 12, Donja Bistra.

Obavijest se odnosi isključivo na navedeni proizvod.

Vaša reakcija na temu