Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ODUŠEVLJAVA IZGLEDOM I OKUSOM Recept za čudo od čokolade

ODUŠEVLJAVA IZGLEDOM I OKUSOM Recept za čudo od čokolade

Slasne kocke

Kad imate čokoladu u biskvitu i čokoladu u kremi - imate jedno pravo čudo od čokolade. Zadovoljna donosi recept za slasne kocke koje nose taj naziv, kolač koji se brzo sprema i za koji vam je potrebno svega nekoliko namirnica, a oduševljava kako izgledom, tako i okusom.

Sastojci

Biskvit:

- 4 jaja

- 4 žlice glatkog brašna

- pola praška za pecivo

- 100 g čokolade za kuhanje

- 100 g šećera

- 200 g maslaca.

Krema:

- 500 ml slatkog vrhnja

- 200 g čokolade za kuhanje.

Priprema

1. Narežite maslac i čokoladu, stavite ih u posudu pa otopite na pari.

2. Razdvojite bjelanjke i žumanjke. U dubljoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, izmiješajte pa prosijavanjem dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo.

3. U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka pa pažljivo špatulom umiješajte snijeg u čokoladnu smjesu.

4. Pripremljenu smjesu izlijte u pleh po vlastitom odabiru koji ste obložili papirom za pečenje pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C te pecite oko 20 minuta.

5. Napravite čokoladnu ganache kremu: čokoladu nasjeckajte na sitno, a slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja. Zagrijano slatko vrhnje prelijte preko čokolade i dobro izmiješajte.

6. Pečenu podlogu izbodite vilicom i prelijte toplom ganache kremom (koja će biti dosta tekuća). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom kolač dobro ohladite u hladnjaku i tek onda skinite obruč ako ste ga pekli kao tortu. Poslužite narezano na kocke ili kriške.

Vaša reakcija na temu