Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixabay RECEPT Brza i hranjiva večera

RECEPT Brza i hranjiva večera

Sve sastojke već imate u frižideru

Kada ne znate što biste ručali ili večerali, obroci koje samo možete pripremiti i staviti u pećnicu odlično su rješenje. Kad je uz to obrok i hranjiv, doista se ne morate dvoumiti. 

Donosimo recept za zapečenu pitu od tikvica i krumpira za koju će vam trebati oko 15 minuta pripreme i 45 minuta pečenja. 

Sastojci:

- 5 srednje velika krumpira

- 2 manje tikvice

- 1 manji luk

- 3 žlice ulja

- 80 g slanine ili drugog suhog mesa po želji

- 1 žlica Vegete

- papar

- 4 jaja

- 180 g kiselog vrhnja

- 80 g sira gaude

- 1/2 žličice Vegete

Priprema:

Krumpir ogulite, tikvice operite i sve zajedno naribajte na ribežu u jednu zdjelu. Dodajte Vegetu i papar. U tavi na ulju propirjajte sjeckani luk i slaninu. Pomiješajte slaninu i luk s naribanim povrćem. Vatrostalnu posudu premažite maslacem i dodajte mješavinu. Za preljev pomiješati kiselo vrhnje, jaja, Vegetu i naribani sir te smjesu preliti preko sloja povrća. Zapeći u pećnici na 180° oko 45 minuta.

Vaša reakcija na temu