Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Cezar salata

RECEPT Cezar salata

Lagani ručak

Cezar salata sastoji se od puno finih stvari – piletine, pržene slanine, majoneze i finih hruskavih krutona. Sve to je posluženo na zelenoj salati obilno umiješanoj u fini dresing na bazi majoneze, te posipano svježe naribanim parmezanom, piše Recepttura.

Sastojci

Krutoni:

4 šnite tosta

3 žlice maslinovog ulja

1 češanj češnjaka

1 žličica nasjeckanog peršina

20 g naribanog parmezana

Dressing:

200 ml majoneze

6 žlica hladne vode

1 žličica nasjeckanog peršina

1 češanj češnjaka

sol

20 g naribanog parmezana

papar

Ostali sastojci:

1 glavica zelene salate oko 400 grama

500 g pilećeg bijelog mesa

200 g dimljene slanine

sol

3 žlice maslinovog ulja

parmezan za ukrašavanje

Upute

Narezati tost na kockice veličine 1 centimetar.

Očistiti češnjak i narezati ga na sitne komadiće.

U širokoj tavi zagrijati maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.

Ubaciti češnjak i popržiti ga uz miješanje.

Ubaciti narezani tost i pržiti ga na laganoj vatri. Ne miješati, već samo protresati tavu.

Kada tost dobije zlaćanu boju, u njega ubaciti nasjeckani peršin i promiješati.

Zatim dodati ribani parmezan, kratko promiješati i izvaditi u posudu, te pustiti da se ohlade.

Dok se krutoni hlade, izradit ćemo dressing.

Očistiti i narezati na male komadiće češnjak, ubaciti ga u majonezu i promiješati.

Zatim u majonezu dodati vodu i sve dobro izmiješati da postane jednolično gusto.

Ubaciti peršin i kratko promiješati, parmezan pa opet kratko promiješati.

Malo posoliti i popapriti i kad je sve izmiješano spremiti u frižider.

Narezati slaninu na kockice te je prepeći na maslinovom ulju.

Izvaditi je iz tave i maknuti sa strane.

Pileće bijelo meso lagano posoliti i peći sa svake strane 4 do 5 minuta (ovisno o debljini bijelog mesa) na istom ulju na kojem se prepekla slanina.

Staviti meso na tanjur i pustiti da odmori 10-ak minuta.

Salatu oprati list po list pa na kuhinjskom papiru dobro osušiti.

Narezati je na trakice i prebaciti u veliku posudu.

Po njoj sipati dressing i dobro sve promiješati da se dressing spoji sa salatom.

Meso narezati na tanke šnite trakice.

Na tanjur se prvo posloži posteljica od salate i dressinga, preko staviti trakice piletine, na piletinu prepečenu slaninu a na vrh obilato posuti krutonima.

Sve posuti naribanim parmezanom te uživati!

Vaša reakcija na temu