Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube RECEPT Crni rižot od sipe

RECEPT Crni rižot od sipe

Bolji je sa svježom nego sa zamrznutom

Rižot koje je ime dobio po svojoj specifičnoj boji. Radi se o rižotu od sipe koji je obojan njenim crnilom. Ukoliko nabavite svježu jadransku sipu, ovaj će rižoto biti još bolji, piše Index.

Sastojci:

1 kg sipe

3 češnja češnjaka

svežanj peršina

crveni luk

200 ml ribljeg temeljca

riže

200 ml suhog bijelog vina

100 ml maslinovog ulja

Priprema:

Sipu dobro operite hladnom vodom, odstranite kost i ogulite kožu. Sa strane ostavite nekoliko mjehura s crnilom te ih dobro ocjedite. U posudu stavite maslinovo ulje, narezan luk, peršin, usitnjen češnjak pa kad zažuti, dodajte riblji temeljac. Dinstajte na laganoj vatri dok luk skroz ne omekša. 

Dodajte sipu rezanu na manje komade. Lagano pržite desetak minuta, dok ne omekša. Dodajte crnilo, vino i rižu te kuhajte dok riža nije kuhana, ali ne raskuhana. Kada je rižot gotov, po želji možete dodati kvasine ili posuti ribanim parmezanom prije posluživanja.

Vaša reakcija na temu