Domaće Ferrero Rocher kuglice su zaista jako fine – u najmanju ruku jednako kao i kupovne, a možda čak i bolje, piše Recepttura.
Sastojci:
okrugle oblatne zovu ih još oblatne za vafel kuglice, te oblatne za Rafaelo i Ferrero kuglice
200 g napolitanki s kremom od lješnjaka
150 g prepečenih narezanih lješnjaka
200 g nutelle ili neke druge kreme od lješnjaka
150 g margarina ili maslaca sobne temperature
Glazura:
300 g čokolade za kuhanje
8 žlica mlijeka
8 žlica ulja
Uvaljavanje:
200 g prepečenih narezanih lješnjaka
Upute:
U blenderu natrgati napolitanke s kremom od lješnjaka te ih samljeti.
Prebaciti ih u veću posudu u kojoj će se zamijesiti smjesa.
Dodati prepečene narezane lješnjake i kratko izmiješati.
Uliti Nutellu, dodati narezani margarin ili maslac i sve umiješati u jednoličnu smjesu prvo s kuhačom, a nakon toga i ručno.
Smjesu ostaviti sa strane i pripremiti oblatne.
Oblatne prvo narezati na redove, a nakon toga na pojedinačne komade.
S malom žličicom napuniti jednu polovicu okrugle oblatne, zatim napuniti drugu i međusobno ih slijepiti.
Potrošiti cijelu smjesu nadjeva, pa staviti kuglice da se hlade u frižider sat vremena.
Malim nožićem obrubiti i maknuti višak oblatne da se dobije forma kuglice.
Na pari otopiti čokoladu s mlijekom i uljem da se dobije glazura.
Da bi glazura duže ostala topla, ostaviti je nad posudom s proključalom vodom.
Kuglice nabosti na čačkalicu pa ih onda umočiti u otopljenu čokoladu.
Malo protresti svaku kuglicu da se makne višak čokolade, a nakon toga uvaljati u prepečene narezane lješnjake.
Ove kuglice su bolje kad odstoje koji dan prije konzumacije.