Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Ferrero Rocher kuglice

RECEPT Ferrero Rocher kuglice

Možda čak i bolje od kupovnih

Domaće Ferrero Rocher kuglice su zaista jako fine – u najmanju ruku jednako kao i kupovne, a možda čak i bolje, piše Recepttura.

Sastojci:

okrugle oblatne zovu ih još oblatne za vafel kuglice, te oblatne za Rafaelo i Ferrero kuglice

200 g napolitanki s kremom od lješnjaka

150 g prepečenih narezanih lješnjaka

200 g nutelle ili neke druge kreme od lješnjaka

150 g margarina ili maslaca sobne temperature

Glazura:

300 g čokolade za kuhanje

8 žlica mlijeka

8 žlica ulja

Uvaljavanje:

200 g prepečenih narezanih lješnjaka

Upute:

U blenderu natrgati napolitanke s kremom od lješnjaka te ih samljeti.

Prebaciti ih u veću posudu u kojoj će se zamijesiti smjesa.

Dodati prepečene narezane lješnjake i kratko izmiješati.

Uliti Nutellu, dodati narezani margarin ili maslac i sve umiješati u jednoličnu smjesu prvo s kuhačom, a nakon toga i ručno.

Smjesu ostaviti sa strane i pripremiti oblatne.

Oblatne prvo narezati na redove, a nakon toga na pojedinačne komade.

S malom žličicom napuniti jednu polovicu okrugle oblatne, zatim napuniti drugu i međusobno ih slijepiti.

Potrošiti cijelu smjesu nadjeva, pa staviti kuglice da se hlade u frižider sat vremena.

Malim nožićem obrubiti i maknuti višak oblatne da se dobije forma kuglice.

Na pari otopiti čokoladu s mlijekom i uljem da se dobije glazura.

Da bi glazura duže ostala topla, ostaviti je nad posudom s proključalom vodom.

Kuglice nabosti na čačkalicu pa ih onda umočiti u otopljenu čokoladu.

Malo protresti svaku kuglicu da se makne višak čokolade, a nakon toga uvaljati u prepečene narezane lješnjake.

Ove kuglice su bolje kad odstoje koji dan prije konzumacije.

Vaša reakcija na temu