Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Fusili s rajčicama i tunom

RECEPT Fusili s rajčicama i tunom

Za sve ljubitelje tjestenine

Finom receptu saznajte kako pripremiti fusile s rajčicama i tunom.

Prekrasno jelo od tjestenine s izdašnim umakom od tune i rajčica je nešto što bi svaki gurman trebao kušati. 

Sastojci:

pelati rajčice, 800 g

tjestenina, 400 g (fusili)

tuna iz konzerve, 250 g

parmezan, 80 g

češnjak, 2 režnja

peršin, 1 žlica sjeckani

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

Upute:

Parmezan naribamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice i kuhamo ih na srednje jakoj vatri.

Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo fusile i kuhamo ih po uputama na pakiranju.

Nakon 5 minuta kuhanja rajčica, u tavu dodamo ocijeđenu tunu, sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri, još 5 minuta.

Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i rasporedimo na tanjure, posipamo ju naribanim parmezanom, prelijemo umakom od rajčica i tune i poslužimo.

Vaša reakcija na temu