Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Gljive iz pećnice

RECEPT Gljive iz pećnice

Odličan prilog svakom jelu

Index donosi recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Sastojci

- 900 g gljiva

- 1 žlica ulja

- 3 žlice balzamičnog octa

- 2 žlice sojinog umaka

- 3 češnja češnja, nasjeckana

- ½ žličice timijana, nasjeckanog

- sol, po ukusu

- papar, po ukusu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

U posudi sjedinite ulje, balzamični ocat, sojin umak, češnjak, timijan, sol i papar te umiješajte gljive. 

Nadjevene gljive raširite na lim za pečenje te ih pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta dok ne omekšaju. Na pola vremena, nakon 10-ak minuta, gljive malo izmiješajte te ih nastavite peći.

Vaša reakcija na temu