Index donosi recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.
Sastojci
- 900 g gljiva
- 1 žlica ulja
- 3 žlice balzamičnog octa
- 2 žlice sojinog umaka
- 3 češnja češnja, nasjeckana
- ½ žličice timijana, nasjeckanog
- sol, po ukusu
- papar, po ukusu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
U posudi sjedinite ulje, balzamični ocat, sojin umak, češnjak, timijan, sol i papar te umiješajte gljive.
Nadjevene gljive raširite na lim za pečenje te ih pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta dok ne omekšaju. Na pola vremena, nakon 10-ak minuta, gljive malo izmiješajte te ih nastavite peći.